Campings Umbrië

De campings in Umbrië liggen in centraal Italië en worden omringd door andere populaire Italiaanse kampeerregio’s als Toscane, Marche, Abruzzen en Lazio. Umbrië is als kampeerregio minder bekend dan bijvoorbeeld het populairdere Toscane, maar biedt de vakantieganger een kijkje in het echte authentieke Italië in een prachtige omgeving. Niet voor niets dat steeds meer kampeerders naar de (relatief) onontdekte campings in Umbrië trekken voor een heerlijke kampeervakantie in het midden van Italië.

Kamperen in Umbrië

Wie gaat kamperen in Umbrië zal aangenaam verrast worden door de kampeerregio. Prachtige landschappen, eeuwenoude dorpjes en kleine stadjes en de pure Italiaanse keuken zorgen er voor dat vakantiegangers op slag verliefd worden op deze nog-niet-zo-toeristische vakantiebestemming. De campings in Umbrië zijn het ideale uitgangspunt voor een verkenningstocht door de dunbevolkte kampeerregio.

Campings Umbrië

De campings in Umbrië liggen verspreid over de gehele regio, maar de meeste campings in Umbrië zijn gesitueerd rondom de belangrijkste trekpleister van de regio: het Trasimeense meer. Bij de meeste campings in Umbrië kun je een staanplaats voor je camper, caravan of tent huren, maar er zijn ook een aantal campings in Umbrië te vinden waar je terecht kunt voor de huur van een accommodatie ter plaatse zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Umbrië die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Umbrië

De campings in Umbrië beschikken veelal over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang prima te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar Italië.

Het meest toeristische gedeelte van Umbrië is Lago Trasimeno. Hier kun je genieten van een echte zon-zee-strand vakantie, maar uiteraard ook diverse watersporten beoefenen zoals zwemmen, surfen, zeilen, varen, kanoën en waterskiën. In het meer liggen drie kleine eilandjes en de oevers van het Trasimeense Meer behoren tot het beschermde natuurgebied Parco del Lago Trasimeno. Het meer is geliefd onder de Italianen zelf, in de laatste plaats niet alleen omdat het leger van Hannibal de Romeinse keizer Flaminius hier versloeg. Een gebied met een rijke historie en daarom absoluut het bezoeken waard, mocht je niet voor een camping rondom het meer hebben gekozen.

Umbrië is een dunbevolkte provincie met vooral veel kleine dorpen en een aantal wat grotere steden. Naast hoofdstad Perugia zijn Spoleto, Terni, Città di Castello en Assisi (bekend van de heilige Franciscus van Assisi) de bekendste steden in Umbrië. Allen zijn ze echter wel zeker het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie op de camping in Umbrië, want ze herbergen diverse bijzondere bezienswaardigheden zoals kastelen, oude kerken en prachtige pleinen.

Liefhebbers van de echte Italiaanse keuken halen hun hart op in Umbrië. Hier krijg je in de gezellige restaurants nog echte authentieke Italiaanse maaltijden voorgeschoteld. De provincie is voornamelijk een agrarische regio en veel van de producten uit de lokale lekkernijen komen dan ook rechtstreeks uit Umbrië zelf.

Al met al biedt Umbrië als kampeerregio een bijzondere kampeervakantie waarbij je kennis kunt maken met het ‘echte Italië. Het is dan ook niet voor niets dat kampeerders die de regio ontdekt hebben, vaak weer terugkeren naar de gezellige campings in dit prachtige stukje Italië.

Meer weten over Umbrië?