Campings Trasimeense Meer

De campings aan het Trasimeense Meer zijn gesitueerd in Umbrië in het midden van Italië en worden omringd door andere populaire Italiaanse vakantiebestemmingen zoals Toscane, Marche, Abruzzen en Lazio. Lago Trasimeno is verreweg de populairste vakantiebestemming in Umbrië en al sinds jaar en dag weten vakantiegangers hun weg naar de campings rondom het Trasimeense Meer prima te vinden.

Kamperen aan het Trasimeense Meer

Wie gaat kamperen aan het Trasimeense Meer verblijft aan één van Italië’s grootste meren. Alleen het Gardameer, het Comomeer en Lago Maggiore zijn groter. Het Trasimeense Meer is daarnaast ook nog eens een historisch meer. In 217 v.Chr. vond hier namelijk een veldslag plaats tussen Hannibal en de Romeinen (de Slag bij het Trasimeense meer). Je bevindt je dan ook niet alleen in een prachtige omgeving wanneer je op de campings aan het Trasimeense Meer verblijft, maar ook nog eens in een stukje Italië waar geschiedenis is geschreven.

Campings Trasimeense Meer

De campings aan het Trasimeense meer liggen logischerwijs allemaal direct aan of vlakbij het meer. Je hoeft dan ook nooit ver te lopen om bij het kraakheldere blauwe water van het meer te komen. Bij de meeste campings aan Lago Trasimeno huur je een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar er zijn ook een aantal campings aan het Trasimeense Meer te vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan het Trasimeense meer die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan het Trasimeense meer

De campings aan het Trasimeense meer beschikken vaak over meer dan voldoende faciliteiten om je een vakantie lang prima op de camping zelf te amuseren, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar centraal Italië.

De meeste kampeerders trekken naar het Trasimeense meer voor een echte zon-zee-strand vakantie. De temperatuur is er bijzonder aangenaam en de schoonheid van het meer zorgt er voor dat je hier optimaal geniet. Uiteraard kunnen watersportliefhebbers hun hart ophalen aan het meer, want er zijn uitstekende voorzieningen voor watersport en op veel plaatsen rondom het meer kun je essentiële benodigdheden huren indien je deze zelf niet hebt meegebracht naar de campings aan het Trasimeense meer.

De oevers van het meer zijn beschermd natuurgebied en horen bij Parco del Lago Trasimeno. Het is dan ook een waar genot om de omgeving van het meer al wandelend of fietsend te verkennen. Extra leuk om te doen: huur een scooter en trek met de scooter rondom het meer!

In het Trasimeense Meer liggen drie eilandjes: Isola Maggiore, Isola Polvese en Isola Minore. De eerste twee zijn middels een veerboot te bereiken en zijn van bijzondere waarde op historisch en natuur gebied. Absoluut het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie op de campings aan Lago Trasimeno.

Umbrië zelf is een relatief dunbevolkte regio en echt grote steden vind je dan ook niet in de omgeving. Perugia is de hoofdstad van de provincie en het bezoeken zeker waard. Er zijn tal van bijzondere bezienswaardigheden te bezichtigen zoals diverse eeuwenoude kerken, burgerlijke monumenten en verscheidene interessante musea. Ook leuk om te doen tijdens je verblijf op de campings aan het Trasimeense mee: bezoek wereldstad Rome. In iets meer dan 2 uur rij je vanaf het meer naar de Italiaanse hoofdstad.

Het zal je intussen niet ontgaan zijn dat het Trasimeense meer als kampeerregio voldoende vertier voor jong en oud biedt en het is daarom ook niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings aan dit prachtige meer in midden Italië.

Meer weten over Lago Trasimeno