Campings Gargano

De campings in Gargano liggen in zuidelijk centraal Italië in de regio Apulië. Het schiereiland (wat ook wel de Spoor van de Laars wordt genoemd) dringt zo’n 70 kilometer de Adriatische Zee in en is daardoor een geliefde vakantiebestemming onder kampeerders die willen genieten van de ongerepte natuur en de woeste rotsachtige kust die Gargano herbergt.

Kamperen in Gargano

Wie gaat kamperen in Gargano verblijft in een bijzonder gebied. Sinds 1995 is een gedeelte van de regio namelijk uitgeroepen tot Parco nazionale del Gargano. De campings in Gargano liggen dan ook vaak volop in de natuur en vormen de ideale uitvalsbasis tijdens je kampeervakantie in dit prachtige stukje Italië.

Campings Gargano

Vrijwel alle campings in Gargano liggen aan of vlakbij de kust. In veel gevallen stap je dan ook gewoon direct vanaf de camping de prachtige stranden aan de Adriatische Zee op. Bij veel campings in Gargano huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Gargano die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Gargano

De campings in Gargano beschikken veelal over voldoende faciliteiten om je prima te vermaken op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Italië.

Het spreekt voor zich dat de meeste kampeerders naar Gargano komen om te genieten van een echte zon-zee-strand vakantie. Het mediterrane klimaat zorgt er voor dat het het gehele jaar aangenaam is in Gargano en ’s zomers is het met een gemiddelde temperatuur goed toeven aan de kust. Uiteraard kun je naast luieren op het strand tal van van watersportactiviteiten beoefenen in Gargano zoals zwemmen, duiken, snorkelen, zeilen, varen en surfen.

De woeste kust is ook geliefd onder wandelaars. Vooral tussen de plaatsen Mattinata en Vieste zijn de vaak loodrechte rotswanden behoorlijk indrukwekkend en absoluut het verkennen waard. Ditzelfde geldt voor het dichtbeboste binnenland van Gargano. Je maakt er de mooiste wandelingen en zelfs op de meeste hete dag is het goed uit te houden tussen de bomen die soms wel 5 meter in een omvang zijn!

Gargano is echter meer dan alleen natuur en zon-zee-strand. Er zijn een aantal plaatsen die het bezoeken zeker waard zijn tijdens je kampeervakantie op de campings in Gargano. Foggia is bijvoorbeeld de hoofdstad van de provincie en biedt een aantal bijzondere bezienswaardigheden zoals een kathedraal uit 1172 en ruïnes van het paleis van Frederik II van Hohenstaufen, daterend uit de 13de eeuw.

De belangrijkste badplaatsen in Gargano zijn PeschiciRodi Garganico en Vieste. Vieste is absoluut het bezoeken waard tijdens je verblijf op de campings in Gargano. De van oorsprong Griekse stad ligt op het meest oostelijke punt van Gargano en herbergt een prachtig middeleeuws centrum met een wirwar van smalle steegjes en kleine pleinen. Vanuit Vieste kun je diverse boottochten maken langs de indrukwekkende kust waarbij je onderweg grotten, hoge rotswanden en strandjes die alleen per boot bereikbaar zijn, tegen zult komen. Wanneer je de Tremitische Eilanden wilt bezoeken (een Italiaanse archipel iets ten noorden van Gargano) kan dit in het hoogseizoen ook vanuit Vieste. Andere plaatsen waar je de boot naar deze bijzondere eilandengroep kunt nemen zijn Termoli, Vasto en Ortona.

Het zal intussen geen geheim meer voor je zijn dat Gargano als kampeerregio werkelijk alles te bieden heeft wat je van een geslaagde kampeervakantie mag verwachten en daarom is het ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar terugkeren naar de gezellige campings in dit bijzondere stukje Italië.

Meer weten over Gargano?