Campings Apulië

De campings in Apulië liggen in het uiterste zuiden van Italië in de zogenaamde ‘hak’ van de welbekende laars van Italië. Puglia, zoals de regio door de Italianen wordt genoemd, wordt omringd door andere populaire Italiaanse vakantiebestemmingen als Basilicata, Campanië en Molise. Aan de oostzijde ligt de Adriatische Zee en aan de zuidkant van Apulië vinden we de Ionische Zee. Beiden horen ze tot Middellandse Zee. Voor een echte zon-zee-strand kampeervakantie zit je dan ook prima op je plek op de campings in Apulië.

Kamperen in Apulië

Wie gaat kamperen in Apulië ontdekt al snel waarom de regio zo geliefd is onder vakantiegangers. Zonovergoten stranden, een prachtig binnenland en talloze kleine vissersdorpjes en eeuwenoude stadjes en dorpen. Dat is wat je zult tegen komen wanneer je op de campings in Apulië verblijft.

Campings Apulië

De campings in Apulië liggen verspreid over de gehele regio, maar vrijwel allemaal direct aan of vlakbij de kust. In veel gevallen stap je dan ook gewoon direct vanaf de camping de stranden aan de Adriatische- of Ionische Zee op. Bij veel campings in Apulië kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen caravan, tent of camper, maar er zijn ook een aantal campings te vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Apulië die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Apulië

De campings in Apulië beschikken meestal over ruime faciliteiten zodat je je prima zou kunnen vermaken op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar het zuiden van Italië.

Het spreekt voor zich dat de meeste kampeerders naar Apulië komen voor een echte zon-, zee- en strandvakantie. Je kunt er heerlijk luieren op prachtige zandstranden, maar natuurlijk ook flink watersporten. Mocht je de benodigde materialen niet mee hebben gebracht naar de camping in Apulië kun je deze op veel plekken huren of kopen. Vooral het gebied rondom schiereiland Gargano is helemaal gericht op toerisme en daarmee ook watersport. Veel mensen vinden dat de Adriatische Zee in plaatsen als Vieste, Peschici en Mattinata (Golf van Manfredonia) op haar mooist is, maar ook de golf van Taranto (erg rustig en vooral groot) is een heerlijk gebied om fijn tot rust te komen en lekker te luieren op de vele strandjes die je er vindt.

Apulië is als regio behoorlijk vlak. Alleen het gebied rondom Gargano is berachtig en nodigt dan ook zeker uit voor prachtige wandelingen en fietstochten. De rest van de regio is vooral heel vruchtbaar en Apulië staat dan ook bekend om de vele olijf- en wijngaarden. Je proeft de lokale lekkernijen natuurlijk op de terrassen in de bruisende badplaatsen, maar ook in bijzondere stadjes als Lecce (ook wel het barokke Florence genoemd), Gallipoli, hoofdstad Bari en Alberobello waar je de bijzondere trulli tegenkomt. De bijzondere witte ronde huizen met hun kegelvormige daken zijn kenmerkend voor de regio Apulië.

Al met al biedt Apulië als kampeerregio werkelijk alles wat je van een geslaagde kampeervakantie mag verwachten en daarom is het niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in dit prachtige stukje Italië.

Meer weten over Apulië?