Campings Campanië

De campings in Campanië liggen in het zuidelijke gedeelte van Italië en worden omringd door andere populaire Italiaanse vakantiebestemmingen zoals Lazio, Molise, Apulië, Basilicata en natuurlijk de heerlijke Tyrreense Zee (onderdeel van de Middellandse Zee). Campania, zoals Campanië op z’n Italiaans wordt genoemd, is een bijzondere kampeerregio die voor ieder wel wat wils biedt. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in Campanië.

Kamperen in Campanië

Wie gaat kamperen in Campanië kan letterlijk alle kanten op: het prachtige Napels met zijn koninklijke paleizen en levendige volksbuurten, maar ook rust en vooral veel natuurschoon in de diverse Nationale Parken die Campanië rijk is. Je zult waarschijnlijk ogen en tijd tekort komen tijdens je kampeervakantie op de campings in Campanië.

Campings Campanië

De campings in Campanië liggen verspreid over de gehele regio, maar vrijwel allemaal liggen ze vlakbij de prachtige kustlijn van Campania. Bij de meeste campings in Campanië huur je een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar bij een aantal campings heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie van de camping te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie in Campanië. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Campania die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Campanië

De campings in Campanië beschikken vaak over voldoende faciliteiten om je prima te vermaken op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar het zuiden van Italië.

Met zoveel natuurgeweld spreekt het voor zich dat je hier heerlijk kunt wandelen en fietsen. Parco nazionale del Cilento, Vallo di Diano e AlburniParco Regionale Dei Monti Picentini, Parco Nazionale del Cilento en natuurlijk het gebied rondom de vulkaan Vesuvius herbergen tal van prachtige plekjes en kennen een bijzondere flora en fauna. Absoluut de moeite waard om te ontdekken tijdens je verblijf op de campings in Campanië.

Uiteraard bezoek je hoofdstad van de regio, Napels, ook tijdens je kampeervakantie in Campania. Napoli kent een eeuwenoude historie en de vele overblijfselen vertellen de verhalen uit vervlogen tijden. Buiten alle kunst, cultuur en historie die je in de stad opsnuift is Napels natuurlijk ook bekend vanwege voetbalclub Napoli en de pizza die naar de streek is vernoemd. Het is dan ook flink genieten in de restaurants in Napels na een dagje cityhoppen met alle lokale streekgerechten die je voorbij ziet komen.

Veel van de campings in Campanië zijn gesitueerd aan of vlakbij de Tyrreense Zee en dat is natuurlijk niet voor niets. De kustlijn van Campanië geldt als één van de mooiste van Italië. Vooral het gebied tussen Sorrento tot Amalfi (Amalfikust) is een waar genot en trekt dan ook mensen van heinde en verre. Schilderachtige vissersdorpjes die op de rotsen te lijken balanceren, idyllische baaien en prachtige uitzichten op Napels en de Vesuvius. Je vindt het er allemaal!

Ook leuk om te doen tijdens je vakantie op de campings in Campanië: een dagje Sardinië of Sicilië. Vanaf Napels vaart dagelijks een veerdienst die je naar de havens van Palermo en Cagliari brengt.

Al met al zul je tijd tekort komen om alle belangrijke bezienswaardigheden in Campania te ontdekken, maar niet getreurd: boek je volgend jaar toch gewoon opnieuw een camping in Campanië!

Meer weten over Campanië?