Campings Cilento

De campings in Cilento liggen aan de prachtige kustlijn van Campanië in het zuiden van Italië. Cilento wordt verder omringd door andere populaire Italiaanse vakantiebestemmingen zoals LazioMolise, Apulië en Basilicata. Zo gelegen aan de Tyrreense Zee (onderdeel van de Middellandse Zee) is Cilento een heerlijke vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee, strand, natuurschoon en kunst, cultuur en historie.

Kamperen in Cilento

Wie gaat kamperen in Cilento ontdekt al snel waarom een groot deel van de regio op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat: het is er simpelweg prachtig! De kustlijn, die ook wel Costiera Cilentana wordt genoemd, geldt als één van de mooiste van Italië en misschien zelfs wel van Europa. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen de campings in Cilento ontdekken.

Campings Cilento

De campings in Cilento liggen verspreid over de gehele kustlijn tussen Salerno en Agropoli, maar wel allen direct aan of vlakbij de zee. De beroemde kust van Cilentana ligt ten zuiden van de campings in Cilento. De campings liggen in het minder ruige en woeste gedeelte van Cilento waar ook de zandstranden te vinden zijn. Bij de meeste campings in Cilento kun je een staanplaats huren voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings te vinden waar je een accommodatie ter plaatse kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Cilento die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Cilento

De campings in Cilento beschikken over voldoende faciliteiten om je prima te vermaken op de camping zelf gedurende je kampeervakantie, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar het zuiden van Italië.

Het spreekt voor zich dat je in Cilento uitstekend kunt genieten van een echte zon-zee-strand vakantie. Dankzij het mediterrane klimaat is het heerlijk toeven op de campings in Cilento. Waar water is, daar zijn ook watersportmogelijkheden en in Cilento is dit niet anders. Je kunt er varen, zeilen, surfen en zelfs waterskiën. Mocht je zelf niet de benodigde materialen hebben meegenomen naar de camping in Cilento, kun je deze op veel plaatsen aanschaffen of huren.

Natuurlijk moet je de beroemde kust van Cilentana met eigen ogen bewonderd hebben. Het beste doe je dit vanaf zee en een rondvaart langs de indrukwekkende kust is dan ook een absolute aanrader tijdens je verblijf op de campings in Cilento.

Parco nazionale del Cilento, Vallo di Diano e Alburni staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is erg geliefd onder vakantiegangers in Cilento. Ontdek de bijzondere flora en fauna tijdens de mooiste wandelingen of fietstochten en bezoek ook zeker de tempel van Poseidon in Paestum als je in het park bent.

Cilento ligt in Campanië en wie Campania zegt, zegt Napels. De ‘stad die je gezien moet hebben voor je sterft’ staat bol van de historie, kunst en cultuur en is dan ook een absolute must-do tijdens je kampeervakantie in dit prachtige stukje Italië. Vanuit Napels varen dagelijks veerboten naar Sicilië en Sardinië. Natuurlijk ook erg leuk om te doen als (meerdaagse) dagtrip tijdens de kampeervakantie!

Al met al biedt Cilento als kampeerregio werkelijk alles wat je van een geslaagde kampeervakantie mag verwachten en daarom is het ook niet zo gek dat ieder jaar opnieuw veel kampeerders terugkeren naar de campings in Cilento.

Meer weten over Cilento?