Campings Poitou-Charentes

Een veelzijdige en bijzondere kampeervakantie beleef je op de campings in Poitou-Charentes. In Charente-Maritime, Vienne, Charente en Deux-Sèvres beleef je een heerlijke zonvakantie aan de Atlantische kust. Ook op de eilanden Ile de Ré, Ile d’Orléon en Ile d’Aix die voor de kust liggen van Poitou-Charentes is het goed toeven. Deze prachtige kampeerregio ligt in het westen van Frankrijk tussen Aquitanië, Limousin, Pays de Loire en Centre in. Het landschap is erg gevarieerd, waardoor je niet alleen van de prachtige stranden zult genieten, maar ook van bijvoorbeeld het moerasgebied waar je goed kunt wandelen en fietsen.

Kamperen in Poitou-Charentes

Op de campings in Poitou-Charentes kun je genieten van het zonnige klimaat wat in de regio heerst. Kamperen betekent hier heerlijk buiten leven en de verschillende culinaire gerechten proeven. Vanaf de camping heb je de mogelijkheid om diverse uitstapjes te maken naar prachtige havenstadjes, maar ook naar het moerasgebied. Het voordeel van kamperen aan de kust in Poitou Charentes, is dat je een duik kunt nemen in het zwembad op de camping of een verfrissende plons in de zee kunt nemen. De mooie zandstranden zijn erg kindvriendelijk en kinderen kunnen zich hier prima vermaken met het verzamelen van schelpen en het maken van zandkastelen.

Campings Poitou-Charentes

De campings in Poitou-Charentes bieden de kampeerder een afwisselende vakantie. Je kunt als kampeerder een fijne zonvakantie afwisselen, met het maken van culturele uitstapjes in de nabije omgeving. Fietsen langs de kust of in het moerasgebied? De afwisselende omgeving zorgt elke dag voor nieuwe ontdekkingen. En dat is allemaal te vinden op een steenworp afstand van de campings in Poitou-Charentes. Bij de meeste campings in deze Franse kampeerregio kun je een staanplaats huren voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook campings in Poitou Charentes te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie in dit mooie stukje Frankrijk

Vakantie in Poitou-Charentes

Er zijn maar liefst zeshonderd monumenten te bezichtigen in de buurt van je kampeerplek in Poitou-Charentes. Ideaal wanneer je even genoeg hebt van het strandzand tussen je tenen.

Met zoveel bezienswaardigheden in de buurt wordt het nog moeilijk kiezen. Op de kleine eilanden voor de kust, zoals Ile d’Aix, kun je zonnen aan de mooie zandstranden, maar ook lange fietstochten maken. Je kunt hier ook het bekende Fort Boyard vinden. Het dorpje Cognac staat natuurlijk bekend om de drank Cognac. Leuk om een fles als souvenir mee naar huis te nemen. In de middeleeuwse stad Poitiers kun je winkelen in de vele boetiekjes, maar ook deelnemen aan het bruisende uitgaansleven. In de oude havenstad La Rochelle kun je cultuur opsnuiven in de musea of neerstrijken op één van de vele terrassen.

In Parthenay vindt elke woensdag een veemarkt plaats. Deze omgeving staat niet voor niets bekend om de hoge kwaliteit rund- en schapenvlees dat wordt aangeboden. Dit proef je terug in de smaakvolle gerechten die worden geserveerd in de vele restaurants in deze kampeerregio. Kinderen kijken hun ogen uit in Futuroscope. Dit themapark staat in het teken van technologie en de toekomst. Tussen Niort en de kust liggen twee moerasgebieden waar je nog volop otters en reigers kunt spotten. In deze kampeerregio vind je dan ook genoeg ingrediënten voor een afwisselende vakantie en zul je je geen moment vervelen tijdens je kampeervakantie op de campings in Poitou-Charentes!

Meer weten over Poitou-Charentes?