Campings Lot

In de Midi-Pyrénées ligt het departement Lot, vroeger ook wel Quercy genoemd. Lot heeft als kampeerregio een afwisselend landschap met heuvels, bossen, rivierdalen en authentieke dorpen. Overige kampeerregio’s in Zuid-Frankrijk als Aquitanië, Languedoc-Rousillon, Limousin en Auvergne liggen nabij en met een verblijf op de campings in Lot stap je feitelijk een stapje terug in de tijd. Deze authentieke omgeving met haar prachtige bouwwerken en sprookjesachtige natuur nodigen uit tot het verkennen van de vele charmante dorpjes, de grotten en de imposante kastelen tijdens je kampeervakantie op de campings Lot.

Kamperen in Lot

In deze regio ontdek je de geschiedenis van Frankrijk. De tijd heeft hier voor je gevoel echt stilgestaan. Je hebt volop keuze uit leuke campings waar je goed kunt kamperen met het hele gezin. Elke ochtend als je uit de tent of caravan stapt, blijft de schoonheid van de omgeving je verbazen. Kamperen in Lot is echt een beleving voor jong en oud. Je kunt de rust opzoeken, maar ook de gezelligheid van de dorpen ervaren. Je kunt zwemmen in het zwembad van de camping of een frisse duik nemen in de rivier. Eigenlijk hoef je niet te kiezen, want in deze Lot kan het allemaal.

Campings Lot

Wanneer je een camping in Lot zoekt heb je voldoende keuze. Zo vind je er campings waar je met je eigen tent of caravan terecht kunt, maar je vindt ook campings in Lot waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens de kampeervakantie.

Op de camping in Lot kun je in alle rust bijkomen na een avontuurlijke dag buiten. Outdoor activiteiten, fietstochten en prachtige wandelroutes zijn maar een greep uit de activiteiten die je kunt ondernemen in deze regio. De vele bezienswaardigheden liggen op een steenworp afstand van de campings in Lot. Je hoef dan ook niet ver te rijden om het eerste kasteel tegen te komen. Je kunt genieten van heerlijke streekgerechten in de hoofdstad Cahors of natuurlijk zelf koken op de camping. Dat is het voordeel van kamperen, je hebt de vrijheid om te kiezen.

Vakantie in Lot

Op de campings in Lot beleef je het vrije kampeergevoel. Elke dag ontwaak je in de schoonheid van de omgeving en je hebt genoeg keuzemogelijkheden als het gaat om het maken van uitstapjes. Je kunt wandelen op de kalkhoogvlaktes in het Parc Natural Régional des Causses du Quercy of de druipsteengrot Gouffre de Padirac bezoeken.

Wie van grotten houdt mag de volgende bezienswaardigheid zeker niet overslaan tijdens de kampeervakantie op de campings in Lot. De Grot van Pech Merle is een aanrader voor jong en oud. Je kunt hier prachtige grotschilderingen bewonderen. Wil je de gezelligheid van de stad opzoeken? Dan kun je in Cahors kennismaken met de Franse cultuur in de straten. De imposante Pont Valentré is niet te missen. De brug heeft drie hoge vestigingstoren en is het gezicht van deze stad. Verder zijn ook de kathedraal in Cahors en de toren La Tour du pape Jean XXII die deel uitmaakt van het paleis van Johannes XXII het bezoeken waard gedurende je vakantie op de fijne campings in dit prachtige stukje Frankrijk genaamd Lot.

Het is dan ook niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw met veel plezier terugkeren naar de fijn campings in Lot.

Meer weten over Lot?