Campings Bordeaux

Een verblijf op één van de campings in Bordeaux is uitermate geschikt voor de zonliefhebber. Met temperaturen van gemiddeld dertig graden in de zomerperiode in het zuiden van Frankrijk hoef je hier niet bang te zijn voor een vakantie met slecht weer. In de nabije omgeving van de campings in Bordeaux kun je fietstochten maken, wijngaarden bezoeken en genieten van de heerlijke Franse keuken. De Baskische invloeden zijn goed te proeven en prikkelen je smaakpapillen. De stad is de hoofdstad van het departement Gironde, van de voormalige regio Aquitanië. De omliggende kampeerregio’s zijn Poitou-Charentes, Limousin en de Midi-Pyrénées.

Kamperen in Bordeaux

In het zuidwesten van Frankrijk is het goed toeven op de campings in Bordeaux. Je kunt een duik nemen in het verkoelende zwembad van de camping of de stad op het gemakje verkennen. De vele wijngaarden nodigen uit tot een rondleiding en het deelnemen aan een wijnproeverij. Natuurlijk mag een fles goede Bordeaux wijn niet ontbreken als souvenir voor de thuisblijvers. De omgeving kan goed per fiets worden verkend. Je fietst vanaf je kampeerplek de prachtige binnenlanden in en onderweg kun je bijkomen tijdens een picknick met een goed glas wijn en Franse kaasjes.

Campings Bordeaux

Op de campings Bordeaux kun je ontspannen en genieten aan de rand van het zwembad van het zonnetje. De stad lonkt en vraagt om te worden verkend. Vanuit je kampeerplek ben je zo in de gezellige stad, waar je urenlang rond kunt struinen en naar hartenlust kunt shoppen. De stad kent vele bezienswaardigheden die je al kunt bewonderen wanneer je op het terras geniet van een verfrissend drankje. Mocht je liever de rust opzoeken? De omgeving biedt volop wandelmogelijkheden. Veel van de prachtige wandelroutes start je dan ook gewoon direct vanaf de campings in Bordeaux.

Op vakantie in Bordeaux

In deze stad valt genoeg te zien en te beleven. Place de la Bource is een prachtig plein waar de prachtige fontein, de Fontaine des Trois Grâces, een prominente plek inneemt. In het historische gedeelte Port de la Luna kun je de Place de la Comédie vinden. Dit is de centrale ontmoetingsplek in de stad, waar je ook de Grand Théâtre de Bordeaux vindt en het Monument aux Girondins. Je kunt de bezienswaardigheden heel goed per fiets verkennen. Wanneer je liever met een gids alle highlights wilt ontdekken kun je deelnemen aan een avondwandeling. De historische gebouwen en monumenten zijn dan erg mooi verlicht.

In deze kampeerregio kun je vanuit de campings in Bordeaux ook verschillende kastelen bezoeken en diverse vestigingsstadjes. In deze omgeving hoef je je helemaal niet te vervelen. Voor jong en oud valt er volop te beleven op de camping zelf, maar ook in de nabije omgeving.

Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in Bordeaux om te genieten van een heerlijke kampeervakantie in het zuiden van Frankrijk!

Meer weten over Bordeaux?