Campings Sankt Gallen

De campings in Sankt Gallen liggen in het uiterste noordoosten van Zwitserland op de grens met Oostenrijk en Duitsland. Hier in de voor-Alpen en vlakbij de Bodensee is het flink genieten van de Zwitserse berglucht en de overweldigende natuur. Het is dan ook niet zo gek dat veel vakantiegangers ieder jaar opnieuw met veel plezier terugkeren naar de campings in Sankt Gallen.

Kamperen in Sankt Gallen

Wie gaat kamperen in Sankt Gallen ontdekt al snel waarom de regio zo’n populair vakantiegebied is in Oost-Zwitserland. Je vindt er bijvoorbeeld talloze wintersportgebieden, een groot Wildpark en eeuwenoude stadjes en dorpjes. Je kijkt je ogen uit op de campings in Sankt Gallen en kan letterlijk en figuurlijk alle kanten op tijdens de kampeervakantie.

Campings Sankt Gallen

De campings in Sankt Gallen liggen goed verspreid over het kanton. Zo vind je er campings die vlakbij het Bodenmeer in het noorden van Sankt Gallen zijn gesitueerd, maar ook campings die op de grens met Graubünden liggen waar de hoge bergtoppen van de Alpen het decor vormen. Ideaal voor de actieve kampeerders!

Bij de meeste campings in Sankt Gallen kun je een staanplaats huren voor je eigen kampeermiddel, maar er zijn ook campings te vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken. Qua luxe lopen de campings behoorlijk uiteen. Er zijn zeer luxe campings in Sankt Gallen te vinden met eigen spa’s en wellness centra. Maar je vindt er ook basic campings met ‘slechts’ basisvoorzieningen. Iedereen zal dan ook altijd wel een camping in Sankt Gallen vinden die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Sankt Gallen

Tijdens de kampeervakantie in Sankt Gallen kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. In het uiterste oosten ligt Oostenrijk op een steenworp afstand en in het noorden bij de prachtige Bodensee is Duitsland gemakkelijk te bereiken. Ook vorstendom Liechtenstein grenst aan Sankt Gallen en is het bezoeken waard tijdens de kampeervakantie hier.

In een bergachtig gebied als Sankt Gallen is het niet gek dat de sportieve kampeerder uitstekend aan zijn of haar trekken komt. Skiën, snowboarden, langlaufen, mountainbiken, bergbeklimmen, raften, kanoën, zeilen, (wind)surfen, parasailen en paragliden. Het is slechts een kleine greep uit de talloze mogelijkheden die je hebt in Sankt Gallen.

Het stadje Sankt Gallen zelf is een must-do tijdens de kampeervakantie hier. Wereldberoemd is de abdij van Sankt Gallen met de bibliotheek uit 1758 (onderdeel van UNESCO werelderfgoed, maar er is nog veel meer te zien in de stad. Bezoek bijvoorbeeld de barokke kathedraal uit 1755, de neogotische St. Laurentiuskerk, de oude binnenstad en de talloze musea die je vindt in Sankt Gallen.

Een andere aanrader is Wildpark Peter en Paul. Steenbokken, gemzen, lynxen, wilde katten, herten en wilde zwijnen zijn de natuurlijke inwoners van het wildpark. De toegang is gratis en het gehele jaar door zijn de dieren te bewonderen op de uitzichtrijke heuvel van Sankt Gallen-Rotmonten.

Liefhebbers van ontspanning en wellness bezoeken natuurlijk het plaatsje Bad Ragaz. Dankzij het thermaalwater uit de Tamina-kloof is Bad Ragaz 1 groot kuuroord. Niet alleen toeristen zijn hier te vinden; ook wereldberoemde sporters trekken naar het plaatsje om te herstellen van blessures of ter voorbereiding op het nieuwe sportseizoen.

Al met al is Sankt Gallen een heerlijke regio in Zwitserland om op vakantie te gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos en de campings zijn divers zodat je altijd wel vindt waar je naar op zoek bent in Sankt Gallen.

Meer informatie over Sankt Gallen?