Campings Oost-Zwitserland

De campings in Oost-Zwitserland liggen in het gebied wat zich uitstrekt vanaf de Bodensee tot aan de grens met Italië. In het oosten van Zwitserland is het heerlijk toeven op de campings in de vlakten rondom het Bodenmeer en de voor-Alpse heuvelruggen. Vanuit de kantons Thurgau, Sankt Gallen en Graubünden kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op op de campings in Oost-Zwitserland.

Kamperen in Oost-Zwitserland

Wie gaat kamperen in Oost-Zwitserland heeft keuzes te over. Je kampeervakantie hier kun je zo actief of rustig maken als je zelf wilt. (sportieve) Outdoor activiteiten zijn er volop te vinden, maar ook rust, natuurgeweld en natuurlijk de verfrissende berglucht. De campings liggen verspreid over geheel Oost-Zwitserland en er is dan ook voor ieder wat wils te vinden in het oosten van Zwitserland.

Campings Oost-Zwitserland

De campings in Oost-Zwitserland strekken zich uit van het uiterste noorden aan het Bodenmeer tot het uiterste zuiden waar wereldstad Milaan op een steenworp afstand ligt vanaf de campings in Oost-Zwitserland. In het oosten grenst de regio verder nog met Oostenrijk en het vorstendom Liechtenstein ligt middenin de kampeerregio.

Bij de meeste campings in Oost-Zwitserland huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan. Er zijn echter ook campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent. Je vindt dan ook altijd wel een camping in Oost-Zwitserland die goed aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Oost-Zwitserland

Het mag geen geheim zijn dat de meeste kampeerders in de winter naar deze regio trekken om te genieten van de uitstekende wintersportfaciliteiten. Door de hele regio heen zijn er talloze skigebieden te vinden waar zowel de gevorderde, als de beginnende wintersporter prima aan zijn of haar trekken komt.

In het voorjaar en de zomer verandert het winterwonderland in een gebied waar je prachtige wandelingen kunt maken en tal van andere (sportieve) activiteiten kunt beoefenen zoals bergbeklimmen, mountainbiken, raften, kanoën, parasailen en paragliden. Er zijn tevens meerdere meren te vinden in Oost-Zwitserland zodat ook de watersportende vakantieganger zich naar hartenlust kan uitleven.

Zürich ligt weliswaar niet in de regio die wordt gerekend tot Oost-Zwitserland, maar is absoluut het bezoeken waard tijdens je vakantie hier. De grootste stad van Zwitserland staat bol van de bijzondere bezienswaardigheden en het zal dan ook lastig worden om alle trekpleisters in 1 dag tijd te bezoeken.

Verder is het mondaine wintersportplaatsje Sankt Moritz in het Engadin nog het benoemen waard. Hier gaat de elite op wintersport en buiten gezellige horecagelegenheden en uitstekende wintersportvoorzieningen zul je hier veel luxe winkels van alle bekende (mode)merken vinden. Erg leuk om te bezoeken tijdens je kampeervakantie in Oost-Zwitserland.

Al met al is het oosten van Zwitserland interessant voor iedere vakantieganger. Voor zowel de rustzoeker, als de actieveling is er voldoende te zien en te beleven op de campings hier. Niet gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Oost-Zwitserland!

Meer weten over Oost-Zwitserland?