Campings Thurgau

De campings in Thurgau liggen in het noorden van Zwitserland waarbij het Bodenmeer de natuurlijke grens vormt met Duitsland. De regio staat bekend als vakantiegebied waar ‘beweging’ een belangrijk onderdeel vormt voor het toerisme. Er kan naar hartenlust gefietst en gewandeld worden rondom het Bodenmeer en zuidelijker kan men mountainbiken en bergbeklimmen. Ook watersport kan hier prima beoefend worden en ’s winters zijn de skigebieden nooit ver weg bij de campings in Thurgau.

Kamperen in Thurgau

Wie gaat kamperen in Thurgau heeft keuzes te over. Naast alle sportieve activiteiten zijn er nog tal van andere dingen die je kunt doen tijdens je kampeervakantie in Thurgau. Zo is Zürich prima bereikbaar en is ook Sankt Gallen het bezoeken waard. Thurgau bevat tevens een flink aantal kastelen die je kunt bezoeken en onderweg kom je oude boerendorpjes tegen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Eén ding is dan ook zeker als je op de camping in Thurgau staat: je hoeft je geen moment te vervelen!

Campings Thurgau

De campings in Thurgau liggen goed verspreid over het kanton, al zul je de meeste campings rondom het Bodenmeer vinden. Thurgau is hét fietsparadijs van Zwitserland en een aantal campings biedt dan ook de mogelijkheid om fietsen van de camping te huren. Ideaal om de omgeving van het meer te ontdekken.

Doorgaans huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan bij de campings in Thurgau. Er zijn echter ook campings te vinden waar je een bungalow, tent of sta-caravan van de camping kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens de kampeervakantie.

Je vindt dan ook altijd wel een camping in Thurgau die goed aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Thurgau

Tijdens je vakantie in Thurgau kun je het zo actief of rustig maken als je zelf wilt. Een flink aantal campings bevat voldoende faciliteiten om je de gehele kampeervakantie zoet te houden, maar daarvoor reis je natuurlijk niet af naar Zwitserland.

Rondom de prachtige Bodensee kun je heerlijk wandelen en fietsen, maar ook watersportactiviteiten beoefenen zoals zeilen en (wind)surfen. Andere sportieve activiteiten die je kunt beoefenen in Thurgau: wintersport, mountainbiken, raften, kanoën, kajakken en bergbeklimmen.

Er zijn een aantal kastelen die je kunt bezoeken in Thurgau. De kastelen van Bürglen en Berg en Weinfelden zijn de bekendsten en zeker het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie in Thurgau. Ook het kartuizerklooster van Ittingen en het Napoleonmuseum Arenenberg zijn geliefde locaties onder vakantiegangers in Thurgau.

De grootste stad van Zwitserland, Zürich, is in veel gevallen binnen het uur te bereiken vanaf de campings in Thurgau. De eeuwenoude stad staat bol van de bijzondere bezienswaardigheden en mag eigenlijk niet overgeslagen worden als je op de camping in Thurgau verblijft.

Ditzelfde geldt voor Sankt Gallen. Het oude centrum van de stad is prachtig en de abdij met bibliotheek uit 1758 staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is net als Zürich in veel gevallen binnen het uur te bereiken met de auto en/of openbaar vervoer.

Het zal intussen geen verrassing meer voor je zijn dat Thurgau een heerlijke regio is om te gaan kamperen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen de fijne campings in Thurgau ontdekken!

Meer informatie over Thurgau?