Campings Zürich

De campings in Zürich liggen, hoe gek het ook klinkt, niet rondom de stad Zürich, maar in het kanton Zürich. In het noorden grenst de regio aan Duitsland, in het westen aan Aargau, in het zuiden aan Zug en Schwyz en in het oosten aan Thurgau en Sankt Gallen. Je kunt dus letterlijk en figuurlijk alle kanten op vanaf de campings in Zürich!

Kamperen in Zürich

Wie gaat kamperen in Zürich doet dit natuurlijk wel met het oog op een eventueel bezoek van het economisch centrum van Zwitserland. Een kampeervakantie in Zürich is echter meer dan alleen een stedentrip. De verschillende meren in Zürich zijn bijvoorbeeld prachtige omgevingen om lekker te luieren of om juist actief watersport te bedrijven. Maar ook de bergachtige omgeving in Zürich zorgt er voor dat je je nooit een moment hoeft te vervelen op de campings hier.

Campings Zürich

De campings in Zürich liggen verspreid over de gehele regio. Slechts één camping bevindt zich op een steenworp afstand van de gelijknamige stad. Alle andere campings liggen ten noorden van de stad in het gebied rondom de Rijn en nabij de stad Winterthur.

Doorgaans huur je bij de meeste campings in Zürich een staanplaats voor je eigen kampeermiddel. Er zijn echter ook campings in Zürich te vinden waar je een bungalow, tent of sta-caravan van de camping kunt huren voor ultiem gemak tijdens de kampeervakantie. Zo vindt iedereen altijd wel een camping in Zürich die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Zürich

De campings in Zürich beschikken veelal over meer dan voldoende faciliteiten. Je zou je dus prima een vakantielang op de camping zelf kunnen vermaken, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar het noorden van Zwitserland af.

De meeste vakantiegangers die Zürich kiezen als standplaats doen dit toch wel vanwege de gelijknamige stad. Zurich is de grootste stad van Zwitserland en het gebied is al meer dan 2000 jaar bewoond. Overal in de stad zie je dan ook nog verwijzingen naar vervlogen tijden en de Grossmünster, FraumünsterHardturm en de oude raadzaal zijn allen zeker het bezoeken waard. De dierentuin van Zürich is erg leuk om te bezoeken met kinderen en ook de talloze musea in Zürich zijn interessant voor jong en oud. Genoeg te doen dus in deze bruisende stad!

In de omgeving van Zürich is het vooral genieten van de natuur. Het bergachtige landschap is lang niet zo ruig als in de zuidelijk gelegen Alpen, maar nodigt uit voor tal van outdoor activiteiten. Wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, raften, kanoën en kajakken zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die je hier kunt ondernemen. Geniet na een dagje intensief bezig zijn vervolgens van een heerlijke massage in één van de vele wellnesscentra die je in de omgeving van Zürich kunt vinden en je vakantie is compleet!

Al met al is Zürich een kampeerregio waar voldoende te beleven is voor jong en oud. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen de gezellige campings in Zürich weten te ontdekken.

Meer weten over Zürich?