Campings Engadin

In het uiterste oosten van Zwitserland, in de regio Graubünden, ligt het prachtige dal Engadin. Op de grens met Oostenrijk en Italië geniet je hier in de machtige Alpen van een heerlijke kampeervakantie. Woeste en ongerepte berglandschappen worden onderbroken door typische Zwitserse bergdorpen. Het is dan ook niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor de campings in Engadin.

Kamperen in Engadin

Wie gaat kamperen in Engadin verblijft in één van de mooiste delen van Zwitserland. Met de hoge besneeuwde bergtoppen als achtergrond schiet je hier werkelijk de mooiste plaatjes. ’s Winters is het gebied uitermate geschikt voor de wintersporter. Middenin in het Engadin vind je de mondaine plaats St. Moritz, een befaamde wintersportlocatie. Er zijn echter meer skigebieden in de directe omgeving. ’s Zomers kun je de kabelbanen naar boven nemen om de mooiste wandelingen door de regio te maken. De campings in Engadin zijn daarbij het ideale uitgangspunt.

Campings Engadin

De campings in Engadin liggen verspreid over de gehele regio, maar allen wel in een prachtige omgeving. Het dal is onder te verdelen in Oberengadin en Unterengadin en in beide delen zijn campings te vinden. De meeste campings in Engadin zijn echter vlakbij de Alpen in het zuiden gesitueerd.

Bij de meeste campings in Engadin kun je prima terecht voor een staanplaats voor je eigen kampeermiddel. Je huurt in dat geval een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper. Er zijn echter ook campings in Engadin waar je een accommodatie van de camping kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Iedere kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Engadin die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Engadin

Engadin kenmerkt zich door koele zomers en koude winters. Unterenengadin is daarbij iets milder vanwege de natuurlijke bescherming door Oberengadin. Jaarlijks trekken talloze kampeerders naar de regio vanwege de mogelijkheden en de schoonheid van de natuur.

Het spreekt voor zich dat je hier ’s winters vooral naartoe komt om te wintersporten. Er zijn diverse skigebieden te vinden waar zowel de beginnende, als de gevorderde wintersporter prima aan zijn of haar trekken komt. ’s Zomers trekt de regio vooral liefhebbers van mooie bergwandelingen en actievelingen die de bergen gebruiken voor activiteiten als kanoën, raften, mountainbiken en parasailen.

Ook de meren in Engadin zorgen er voor dat vakantiegangers graag naar de regio komen. Het is er doorgaans iets te fris om te spreken van een echte zon-zee-strandvakantie, maar vooral liefhebbers van watersport kunnen zich prima uitleven op meren als Silsersee, Silvaplanersee en St. Moritzersee. Deze drie meren liggen allemaal in de nabijheid van Sankt Moritz.

St. Moritz is de hoofdplaats van het Engadin en is zeker het bezoeken waard tijdens je verblijf op de campings in Engadin. Mede dankzij de hoge ligging (1822 meter) is het een populaire wintersportplaats en dit blijkt wel uit de geschiedenis. In 1928 vond hier de tweede Olympische Winterspelen plaats en in 2003 werd het wereldkampioenschap Alpine-skiën in het skigebied gehouden. Naast enkele historische gebouwen vind je in St. Moritz vooral veel gezellige eetgelegenheden en luxe modewinkels. Het is niet voor niets dé wintersportlocatie voor de (Engelse) elite.

Al met al is het Engadin een geweldige vakantiebestemming waar genoeg te beleven valt het gehele jaar door. ’s Winters kamperen in een tentje in Engadin is vanwege de strenge winters niet aan te raden, maar er zijn gelukkig voldoende alternatieven te vinden op de campings in het Engadin!

Meer weten over het Engadin?