Campings Graubünden

Graubünden is de meest oostelijke regio in Zwitserland. De kampeerregio grenst aan andere populaire kampeerregio’s als Ticino, Sankt Gallen en natuurlijk Oostenrijk en Italië. Wie gaat kamperen op de campings in Graubünden doet dit natuurlijk vanwege het prachtige berglandschap wat je hier vindt. Je hoeft je dan ook geen moment te vervelen op de campings in Graubünden.

Kamperen in Graubünden

Kamperen in Graubünden staat in het teken van activiteiten. Zowel ’s winters als ’s zomers zijn er talloze sportieve activiteiten die je kunt beoefenen in het berglandschap van Graubünden. De meeste bezoekers zullen Graubünden aandoen vanwege de uitstekende wintersportfaciliteiten in de regio, maar het bergmassief is ook erg geliefd bij ervaren Alpinisten. Je vindt in Graubünden bijvoorbeeld de meest oostelijke vierduizender (Piz Bernina) van de Alpen en met in totaal 150 dalen, 615 meren en 937 bergtoppen is er één ding zeker: er is genoeg te zien en te beleven op de campings in Graubünden!

Campings Graubünden

De campings in Graubünden liggen verspreid over de gehele regio. Logischerwijs liggen de meeste campings in de dalen in Graubünden waarbij het Engadin het bekendste dal is. Hier vind je ook de bekende wintersportplaats St. Moritz waar vooral de elite te vinden is tijdens het wintersportseizoen.

Bij de meeste campings in Graubünden huur je een staanplaats voor je eigen kampeermiddel. Je hebt een vast plekje voor je tent, camper of caravan en kunt vanuit hier de omgeving gaan verkennen. Het is bij een aantal campings in Graubünden echter ook mogelijk om een accommodatie van de camping te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie.

Qua luxe en voorzieningen lopen de campings in Graubünden erg uiteen. Je vindt er super-de-luxe campings met eigen wellness centra en spa oorden, maar ook basic campings die vooral dienst doen als uitvalsbasis tijdens je sportieve kampeervakantie hier.

Vakantie in Graubünden

In het bergachtige Graubünden staan (sportieve) activiteiten voorop tijdens de kampeervakantie. Je komt hier niet om te luieren en rond te slenteren in luxe winkelstraten, al is dit in de mondaine plaats St. Moritz overigens wél goed mogelijk. Je komt hier vooral om lekker actief bezig te zijn.

Wat die activiteiten allemaal kunnen zijn? Skiën, snowboarden en langlaufen bijvoorbeeld. Er zijn skigebieden in Graubünden waar je het gehele jaar door kunt skiën en snowboarden. ’s Winters kan dit uiteraard in vrijwel de gehele regio, maar op de gletsjers in Graubünden kan ook hartje zomer ‘gewintersport’ worden.

Toch trekken de meeste toeristen in het voorjaar en de zomer naar Graubünden om te wandelen. Te fietsen (al is dit behoorlijk pittig en kun je het daarom beter wielrennen noemen). Te mountainbiken. Kanoën. Raften. (Wind)Surfen. Zeilen. Parasailen. Paragliden. En natuurlijk bergbeklimmen.

Het gebied is erg geliefd onder bergbeklimmers, al zullen alleen ervaren Alpinisten de echte uitdagingen aangaan in Graubünden. Regelmatig sterven er mensen tijdens het beklimmen van Piz Bernina en het is dan ook af te raden om dit te gaan doen als je weinig tot geen ervaring hebt met het beklimmen van bergen.

Uiteindelijk zijn het vooral de voorzieningen en de omgeving in Graubünden die er voor zorgen dat mensen massaal naar de campings in Graubünden trekken. Als je wilt genieten van een kampeervakantie in één van de mooiste regio’s van Zwitserland, dan is Graubünden de plek waar je moet zijn!

Meer weten over Graubünden?