Campings Vaud

De campings in Vaud liggen in het uiterste zuidwestelijke deel van Zwitserland, op de grens met Frankrijk. Rondom de prachtige meren van Genève en Neuchâtel geniet je van een heerlijke kampeervakantie in de frisse Zwitserse berglucht. Niet zo gek dat veel vakantiegangers ieder jaar opnieuw voor de campings in Vaud kiezen om de vakantie door te brengen.

Kamperen in Vaud

Wie gaat kamperen in Vaud verblijft in een omgeving die betoverend is. En divers. Het noordelijke gedeelte grenst namelijk aan de Jura en het zuidelijke gedeelte van Vaud ligt in de Alpen. De rest van de campings in Vaud behoren tot het Espace Mittelland met Wallis, Bern en Fribourg als omliggende kantons. Je kunt dus werkelijk alle kanten op tijdens je kampeervakantie op de campings in Vaud.

Campings Vaud

De campings in Vaud liggen mooi verspreid tussen de Jura en de Alpen, maar veelal wel rondom de meren van Neuchâtel en Genève. Hier geniet je net zo makkelijk van een actieve vakantie, als van een vakantie die in het teken staat van zon, zee en strand. Er zijn echter ook campings te vinden die middenin de prachtige natuur van Vaud zijn gesitueerd waar de camping als thuisbasis kan dienen voor al je sportieve uitstapjes tijdens de kampeervakantie.

Doorgaans kun je uitstekend met je eigen kampeermiddel uit de voeten op de campings in Vaud, maar je kunt er ook voor kiezen om een tent, bungalow of sta-caravan van de camping te huren tijdens de vakantie. Zo ben je van alle gemakken voorzien en hoef je je alleen zorgen te maken om de dagindeling tijdens de vakantie in Zwitserland.

Vakantie in Vaud

Tijdens je vakantie in Vaud staat één ding altijd vast: je hoeft je nooit en te nimmer te vervelen op de campings hier!

Veel van de campings beschikken over geruime faciliteiten zodat je je prima zou kunnen amuseren op de camping zelf, maar daarvoor reis je natuurlijk niet helemaal naar het zuiden van Zwitserland af.

Skiën, snowboarden, langlaufen, mountainbiken, parasailen, bergbeklimmen, kanoën, zeilen, raften, surfen, fietsen, paardrijden en nog 1001 activiteiten zijn er te beoefenen in Vaud. De overweldigende natuur hier nodigt je uit om lekker actief buiten te zijn. Pas wel op tijdens trektochten door de natuurgebieden hier, want de wolf en de lynx leven nog gewoon in het wild in Vaud!

Wie de rust en natuur wilt afwisselen met kunst, historie en cultuur, zou plaatsen als Genève, Lausanne, Montreux, Neuchâtel, Yverdon-le-Bains, Avenches en Payerne zeker niet over mogen slaan tijdens de kampeervakantie in Vaud.

De eerste drie steden liggen rondom het meer van Genève en staan bekend om de vele attracties die er te vinden zijn. Neuchâtel en Yverdon-le-Bains zijn steden rondom het Meer van Neuchâtel en vooral de laatstgenoemde is de laatste jaren een echte trekpleister geworden. Mede dankzij de Expo.02 die in 2002 gehouden werd in de stad en de Wakkerprijs uit 2009 voor de zorgvuldige omgang met de openbare ruimte.

In Avenches en Payern vind je nog eeuwenoude stadscentra en mooie kastelen uit vervlogen tijden. Middenin het historische centrum van Avenches bevindt zich een middeleeuws kasteel en in Payern zijn naast het kasteel, ook de schelptoren en de abdijkerk met de gedraaide toren, het bezoeken waard.

Meer weten over Vaud?