Campings Meer van Genève

De campings aan het Meer van Genève liggen in het uiterste zuidwesten van Zwitserland. Het meer vormt de natuurlijke scheiding met Frankrijk en ook Italië ligt op een ‘steenworp afstand’ van het prachtige meer aan de voet van Genève. Hier geniet je van een geweldige kampeervakantie met de hoogste bergen van de Alpen (de Matterhorn en de Mont Blanc) op de achtergrond. Het is dan ook niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw voor een camping aan het Meer van Genève kiezen.

Kamperen aan het Meer van Genève

Wie gaat kamperen aan het Meer van Genève zal versteld staan van alle mogelijkheden die een kampeervakantie biedt in deze zuidelijke regio van Zwitserland. Natuurlijk kun je genieten aan het meer zelf en tal van watersportactiviteiten beoefenen, maar in een bergachtige omgeving als hier zijn er natuurlijk nog tal van andere dingen te doen. Je hoeft je dan ook geen seconde te vervelen op de campings aan het Meer van Genève.

Campings aan het Meer van Genève

De campings aan het Meer van Genève liggen logischerwijs allemaal direct aan of vlakbij het meer zelf. De campings bevinden zich in de nabijheid van de bekende steden aan het meer: Genève, Lausanne en Montreux. Een uitstapje vanaf de campings naar deze steden is dan ook zo gemaakt en is zeker aan te raden tijdens de kampeervakantie hier.

Bij de meeste campings aan het Meer van Genève kun je een staanplaats voor je eigen kampeermiddel huren, maar er zijn ook campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken. Op die manier ben je van alle gemakken voorzien tijdens je kampeervakantie aan het Meer van Genève en hoef je je alleen nog maar druk te maken om de dagindeling. Ieder soort kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan het Meer van Genève die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan het Meer van Genève

Tijdens je kampeervakantie aan het Meer van Genève kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Toch kiezen veel kampeerders deze regio vanwege de sportieve mogelijkheden die er zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld prima watersporten op het meer en nodigen de strandjes rondom het meer uit voor een lekker dagje luieren. Wel fijn, als je je bedenkt dat je in het zuidelijker gelegen kanton Wallis de grootste bergen van de Alpen kunt vinden.

De bergachtige omgeving trekt jaarlijks duizenden mensen die hier komen skiën, snowboarden, langlaufen, bergbeklimmen, abseilen, parasailen, raften, mountainbiken en tal van andere sportieve outdoor activiteiten komen beoefenen. In combinatie met de frisse berglucht en de overweldigende natuur kom je hier zelfs tijdens een actieve vakantie volledig tot rust.

Qua campings kun je het aan het Meer van Genève zo luxe maken als je zelf wilt. Er zijn luxueuze campings te vinden met hun eigen spa’s en wellness centra’s, maar er zijn ook campings te vinden die voornamelijk dienst doen als basic uitgangspunt voor mensen die de camping slechts als uitvalsbasis gebruiken.

Wie hoe dan ook luxe wilt ervaren tijdens de kampeervakantie op de campings aan het Meer van Genève trekt natuurlijk naar één van de mondaine (bad)plaatsen rondom het meer.

Genève, Lausanne en Montreux staan bekend vanwege de vele bijzondere bezienswaardigheden die je hier kunt ontdekken en ook aan luxe winkels is er geen gebrek.

Aan het Meer van Genève combineer je een actieve vakantie in de prachtige natuur dan ook optimaal met de luxe van ‘de grote stad’. Daarom is het ook echt niet gek dat er zoveel kampeerders het hele jaar door naar de campings aan het Meer van Genève trekken voor een vakantie die bol staat van de mogelijkheden!

Meer weten over het Meer van Gèneve?