Campings Zadar

De campings in Zadar liggen vrijwel allemaal aan de Adriatische zee, omringd door andere populaire kampeerregio’s zoals de Kvarner Golf, Lika Senj en Šibenik-Knin. Wie hier gaat kamperen verzekert zichzelf van een heerlijke zon-zee-strand vakantie in centraal Kroatië en het is dan ook niet zo vreemd dat Zadar onder kampeerders alsmaar populairder wordt.

Kamperen in Zadar

Als je gaat kamperen in Zadar ontdek je al snel hoe bewogen de geschiedenis hier is geweest. Zadar is in handen van onder meer de Romeinen, Hongaren, Fransen en Oostenrijkers geweest. Veel van de historische gebouwen die je tegen zult komen in de gelijknamige plaats Zadar, vertellen dan ook nog verhalen uit die vervlogen tijden.

Campings Zadar

De campings in Zadar liggen goed verspreid over de kampeerregio, maar het grootste gedeelte van de campings in Zadar zijn direct of vlakbij zee gesitueerd. Bij de meeste campings in Zadar huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je zult ook een aantal campings in Zadar vinden waarbij je een accommodatie op de camping zelf kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping in Zadar die aansluit bij de persoonlijke wensen en behoeften.

Vakantie in Zadar

De campings in Zadar doen vandaag de dag niet meer onder voor campings in populairdere kampeerregio’s zoals Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Ze beschikken over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang prima te vermaken op de camping zelf, maar daarvoor ga je natuurlijk niet helemaal vakantie vieren in Kroatië.

Een bezoek aan de stad Zadar mag uiteraard niet ontbreken tijdens je verblijf op de camping in Zadar. Je vindt er tal van historistische gebouwen die verwijzen naar het roemruchte verleden wat zich hier heeft afgespeeld.

Slenter bijvoorbeeld over de boulevard Riva Nova die eindigt bij twee kunstwerken van Nikola Bašic (een beroemde Kroatisch kunstenaar), namelijk de zonnegroet en het Zeeorgel. De Sint-Anastasiakathedraal, de Sint-Donatuskerk (uit de 9e!! eeuw) en de Venetiaanse stadspoort in de stadsmuur zijn bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen als je in de stad bent.

In de Adriatische Zee liggen een aantal eilanden die het bezoeken waard zijn. Zo is de eilandengroep Kornati een Nationaal Park waar je middels een boot eenvoudig naar toe kunt gaan. Ontdek de bijzondere flora en fauna en ruïnes die je her en der op de diverse eilandjes zult tegenkomen. Bewapen je echter wel goed tegen de zon, want veel schaduw zul je hier niet vinden. Blijf overigens ook op de wandelpaden, want alle eilanden hier zijn in privé bezit en afwijken van de paden is dan ook niet aan te raden.

Een andere Nationaal Park wat het bezoeken zeker waard is vinden we in de kampeerregio Šibenik-Knin en is genaamd Krka. Prachtige watervallen, uitgestrekte bosgebieden en natuurlijk het oude klooster trekken toeristen van heinde en verre naar dit geweldige Nationale Park. Mocht je het klooster bezoeken, zorg dan wel dat je kleding hebt die de schouders bedekt anders krijg je namelijk geen toegang tot het klooster.

Toch zijn het vooral de stranden, de intieme baaitjes, de perfecte mogelijkheden tot watersport en de garantie tot volop zonuren die er voor zorgen dat veel kampeerders voor een camping in Zadar kiezen en één ding is dan ook zeker als je gaat kamperen in dit prachtige stukje Kroatië: je hoeft je geen enkel moment te vervelen tijdens je verblijf op de campings in Zadar!

Meer weten over Zadar?