Campings Kvarner Golf

De Kvarner Golf betreft de eilandengroep voor de kust van Kroatië in de Adriatische zee en strekt zich uit vanaf het schiereiland Istrië in het noorden tot Zadar aan het Kroatische vasteland in het zuiden. De grootste en populairste eilanden zoals Krk, Cres, Pag, Rab en Lošinj staan garant voor een heerlijke kampeervakantie op de campings hier in de Kvarner Golf.

Kamperen in de Kvarner Golf

Wie gaat kamperen in de Kvarner Golf gaat genieten van een heerlijke zon-zee-strand vakantie, want het gebied staat bekend om het grote aantal zonuren in combinatie met een heerlijke verfrissende zeewind. Je kunt er voor kiezen om de kampeervakantie op één eiland te volbrengen, maar misschien nog leuker is het om tijdens de kampeervakantie meerdere eilanden aan te doen en op die manier kennis te maken met de diversiteit tussen de eilanden in de Kvarner Golf.

Campings Kvarner Golf

De campings in de Kvarner Golf beslaan de gehele eilandengroep en je zult dan ook op ieder eiland wel een camping vinden die aansluit bij je persoonlijke behoeftes. Het eiland Krk is middels een brug verbonden met het Kroatische vasteland en van daaruit zou je middels de veerdienst de overige eilanden en haar campings kunnen bezoeken. Doorgaans huur je bij de meeste campings in de Kvarner Golf een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings in de Kvarner Golf te vinden waar je terecht kunt voor de huur van een accommodatie.

Vakantie in de Kvarner Golf

De campings in de Kvarner Golf doen niet onder voor campings in populairdere kampeerlanden zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Ze beschikken dan ook over voldoende faciliteiten om je een vakantie-lang prima te vermaken op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar Kroatië.

Buiten de bekende activiteiten zoals lekker luieren aan het strand, het beoefenen van watersport en fietsen en wandelen zijn er tal van andere dingen te doen tijdens je bezoek aan de Kvarner Golf.

Krk wordt ook wel het gouden eiland genoemd. Er wordt op Krk namelijk op grote schaal olijven geteeld, schapen gehouden en je vindt er tal van wijngaarden die de beroemde Vrbnicka Zlahtina wijn produceren. Een bezoekje aan één van de wijnkelders op Krk mag dan ook niet ontbreken tijdens je verblijf op de campings in de Kvarner Golf.

Aan de oostelijke kant van het eiland liggen de mooiste stranden waarvan Meline de bekendste is. Het strand staat bekend om de helende modder die je op je kunt smeren en op kunt laten drogen voor een helende werking. Het strand is tevens erg geschikt voor gezinnen met kinderen, want je kunt er enorm ver de zee inlopen en dan nog staat het water slechts tot aan de knieën.

Op het eiland Rab ligt nog zo’n kindvriendelijke strand, namelijk Paradise Beach (Rajska Plaza). Op Rab moet je ook zeker de gelijknamige stad bezoeken. De oude stad staat bekend om de 4 klokkentorens die als vier pilaren boven de stad uitrijzen. Slenter door de smalle straatjes en proef zeker de lokale lekkernijen in de gezellige restaurants in deze prachtige stad.

Cres is het grootste eiland in de Kvarner Golf en biedt wederom tal van mooie baaien en stranden. Bezoek ook hier weer de gelijknamige stad en ontdek de gotische en renaissance kerken, de vele paleizen van adellijke families en de overblijfselen van de stadsmuren waarvan de ontwikkeling van de stad tot het einde van de Venetiaanse periode werd beperkt.

Het eiland Lošinj stond bekend om de vele villa’s van de Oostenrijkse aristocratie, maar sinds 2006 is het eiland vooral bekend om de plaatselijke populatie dolfijnen die hier leeft. Een bezoek aan het onderzoekscentrum hoort er dan ook zeker bij en helemaal mooi is de boottocht waarbij je de speelse dolfijnen in hun natuurlijke habitat kunt bewonderen.

Wie gaat kamperen in de Kvarner Golf weet al met al één ding zeker: je zult je geen enkel moment vervelen tijdens je kampeervakantie en de verschillende eilanden en de campings schreeuwen om ontdekt te worden door de vakantiegangers die voor deze bijzondere kampeerregio hebben gekozen.

Meer weten over de Kvarner Golf?