Campings Istrië

In het noordwesten van Kroatië, aangrenzend aan overige kampeerregio’s zoals Primorje-Gorski Kotar en de Kvarner Golf, vinden we de populaire vakantiebestemming Istrië. In Istrië geniet je misschien nog wel het beste van de Adriatische zee en ben je verzekerd van een heerlijke zon-zee-strand vakantie. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer kampeerders naar de campings in Istrië trekken!

Kamperen in Istrië

Wie gaat kamperen in Istrië doet dit waarschijnlijk vanwege de garantie op een heerlijke zon, zee en strandvakantie. De campings in Istrië liggen vrijwel allemaal direct of vlakbij de kust en met het meeste aantal zonuren van geheel Kroatië weet je vrijwel altijd zeker dat je zult gaan genieten van perfect weer.

Campings Istrië

De campings in Istrië liggen allemaal aan of vlakbij de kust. Je loopt dan ook gewoon met de handdoek onder de arm richting het strand, al hebben veel campings in Istrië ook een buitenzwembad waar je je prima kunt vermaken. De campings in Kroatië doen vandaag de dag niet meer onder voor overige populaire vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland en je mag dan ook ruime faciliteiten verwachten wanneer je gaat kamperen in Istrië.

Bij de meeste campings in Istrië huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar je zult ook een aantal campings in Istrië vinden waar je terecht kunt voor de huur van een accommodatie op de camping zelf. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping in Istrië die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Istrië

De campings in Istrië beschikken vaak over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang zoet te houden, maar je trekt natuurlijk niet helemaal naar Kroatië om de gehele kampeervakantie op de camping te vertoeven.

Watersport en luieren op en aan het strand zijn logischerwijs geliefde bezigheden onder kampeerders in Istrië. Je kunt er heerlijk zwemmen, duiken, waterskiën, varen en tal van andere watersportactiviteiten beoefenen.

Ook wandelen, fietsen en motorrijden zijn geliefde activiteiten onder vakantiegangers in Istrië. Vooral wanneer je richting het binnenland trekt zul je je verbazen over de overweldigende natuur die je hier vindt. Waar de kust vooral bekend staat om de mooie kiezel- en rotsstranden en de idyllische baaitjes, tref je in het binnenland van Istrië uitgestrekte bossen, nationale parken, wijnvelden en prachtige Kroatische dorpjes en steden aan. Onderweg ‘proef’ je de nare tijd die Kroatië achter de rug heeft, want de huizen vol kogelgaten zijn de stille getuigen van de verschrikkelijke oorlog die hier plaats heeft gevonden.

Toch zijn de inwoners van Istrië ondanks alles wat ze hebben meegemaakt, warme en vriendelijke mensen die er alles aan doen om je kampeervakantie tot een daverend succes te maken. Je ontdekt het vanzelf wanneer je in de dorpjes en steden in Istrië komt.

Pula is de grootste en daarmee tevens de bekendste stad van Istrië. Je mag deze stad dan ook absoluut niet overslaan tijdens je verblijf op de campings in Istrië. De stad staat bekend om de Romeinse invloeden die je overal tegenkomt wanneer je je in de stad bevindt. Zo is het amfitheater uit de 1ste (!!) eeuw nog steeds in gebruik voor zomerfestivals. De stad is echter natuurlijk gewoon meegegaan met de tijd en het bruist dan ook tot diep in de nacht in het gezellige uitgaansleven van Pula.

Voor de kust vind je de Brijuni eilanden en eigenlijk mag je de boottocht naar deze eilanden ook niet overslaan tijdens je kampeervakantie in Istrië. De eilandengroep is een Nationaal Park vanwege de bijzondere flora en fauna en is dan ook de moeite waard om te ontdekken tijdens je vakantie op de campings in Istrië.

Al met al is een kampeervakantie in Istrië meer dan alleen een zon-zee-strand vakantie en valt er genoeg te beleven voor jong en oud tijdens de vakantie op de campings in dit prachtige stukje Kroatië.

Meer weten over Istrië?