Campings Primorje-Gorski Kotar

Omringd door andere populaire kampeerregio’s aan de Kvarner Golf zoals Lika-Senj, Istrië en Zadar, vinden we een andere zeer populaire vakantiebestemming in Kroatië: Primorje-Gorski Kotar. Primorje-Gorski Kotar staat garant voor een heerlijke zon-zee-strand vakantie op de vele campings die je in dit heerlijke gebied aan de Adriatische Zee zult tegenkomen. Het is dan ook niet voor niets dat ieder jaar steeds meer vakantiegangers naar de campings in Primorje-Gorski Kotar trekken.

Kamperen in Primorje-Gorski Kotar

Wie gaat kamperen op één van de campings in Primorje-Gorski Kotar zal al snel de diversiteit van de regio ondervinden. Een diepblauwe zee, de knusse stranden en stille baaitjes staan haaks op de skigebieden die men wat verder landinwaarts zal vinden in de regio Primorje-Gorski Kotar. De naam Primorje-Gorski Kotar betekent vrij vertaald “daar waar de zee en het land herenigd worden”. Eén ding is dan ook zeker wanneer je hier gaat kamperen; je zult je geen moment hoeven te vervelen tijdens je verblijf op de campings in Primorje-Gorski Kotar.

Campings Primorje-Gorski Kotar

De campings in Primorje-Gorski Kotar liggen aan de kust en op enkele eilanden in de Kvarner Golf zoals Krk, Cres, Lošinj en Rab. Je hoeft dan ook niet ver te lopen naar het strand en een aantal campings zijn zelfs direct gesitueerd aan zee. Bij de meeste campings huur je een staanplaats voor je eigen camper, tent of caravan, maar bij een aantal campings in Primorje-Gorski Kotar heb je ook de mogelijkheid om een accommodatie ter plaatse te betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping in Primorje-Gorski Kotar die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Kampeervakantie in Primorje-Gorski Kotar

De campings in Primorje-Gorski Kotar doen tegenwoordig allang niet meer onder voor campings in andere Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. De campings in Primorje-Gorski Kotar beschikken dan ook over voldoende faciliteiten om je de gehele vakantie op de camping zelf te vermaken, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar de Kroatische kustlijn.

Primorje-Gorski Kotar is divers en je kunt hier dus echt alle kanten uit. Lekker luieren op het strand of verschillende takken van watersport beoefenen. De intieme baaitjes zijn heerlijk om een dagje lekker rustig aan te doen.

Liever wat actie? Trek het binnenland in richting Karlovac en ontdek hoe mooi het gebergte hier is. De berg Bjelolasica is de hoogste met zijn 1500 meter en skiën is in dit gebied dus goed mogelijk, maar de overige bergen die gemiddeld tussen de 700 en 900 meter hoogte liggen, lonen zich prima om al wandelend of fietsend verkend te worden of misschien zelfs wel met de motor.

Tijdens je verblijf op de camping in Primorje-Gorski Kotar moet je natuurlijk ook de havenstad Rijeka bezoeken. Het is de hoofdstad van Primorje-Gorski Kotar en de universiteitsstad is zelfs de derde stad van Kroatië. Via de brug in Rijeka kun je vervolgens Krk bezoeken, oftewel ‘het gouden eiland’. De bevolking leeft van onder meer de productie en export van olijven en wijn en het is dan ook hier waar je de beroemde Vrbnicka Zlahtina wijn vindt. Breng een bezoek aan de wijngaarden en neem een flesje mee voor het moment dat je één van de intieme baaitjes tegenkomt op Krk. De bekendste is Meline en de modder hier zou een helende werking hebben. Zeker bezoeken dus!

Ook de overige eilanden Cres, Lošinj en Rab zijn het bezoeken waard, mocht je er niet op de camping staan. Zo staat Cres bekend als grootste eiland in de Adriatische zee en is vooral de gelijknamige hoofdstad meer dan het bezoeken waard tijdens je vakantie op de camping in Primorje-Gorski Kotar. Ditzelfde geldt voor het eiland Rab en de stad Rab waar het historische centrum het nodige vertier biedt in de vorm van architectuur, monumenten en de vele, maar vooral gezellige horecagelegenheden.

Op Lošinj  staan de oude adelijke villa’s die de verhalen vertellen van vervlogen tijden, maar vandaag de dag kun je er perfect dolfijnen spotten in hun natuurlijke habitat. Regel een boottocht en omring je met de groep speelse dolfijnen die hier sinds 2006 gevolgd worden door het plaatselijke onderzoekscentrum. Een bezoek aan dit onderzoekscentrum hoort er dan ook zeker bij als je je op Lošinj bevindt.

Al met al biedt Primorje-Gorski Kotar alles om je kampeervakantie tot een regelrecht succes te maken en hoef je je zeker geen moment te vervelen tijdens je vakantie in dit prachtige stukje Kroatië.

Meer weten over Primorje-Gorski Kotar?