Campings Lika-Senj

Centraal gelegen in Kroatië en omringd door andere populaire kampeerregio’s zoals de Kvarner Golf, Krk, Primorje-Gorski Kotar en Zadar, vinden we een andere populaire vakantiebestemming: Lika-Senj. Lika-Senj is het dunst bevolkte gedeelte van Kroatië en je zal hier dan ook prima tot rust kunnen komen tijdens je kampeervakantie al valt er natuurlijk ook genoeg te doen en te beleven op de campings in Lika-Senj.

Kamperen in Lika-Senj

Wie gaat kamperen in Lika-Senj zal ongetwijfeld de lokale bevolking tegen komen, ook al is de provincie dus dunbevolkt. Ondanks dat de lokale bevolking hier relatief arm is, zul je echter al gauw merken hoe vriendelijk de mensen hier zijn. Waar je ook komt in Lika-Senj, de mensen helpen je graag en staan graag voor je klaar. Op de campings in Lika-Senj is dit niet anders.

Campings Lika-Senj

De campings in Lika-Senj liggen verspreid over het gebied. Je zult een aantal campings landinwaarts aantreffen (vlakbij de grens met Bosnië), maar ook op het eiland Pag waarvan de noordelijke helft tot Lika-Senj behoort. Bij de meeste campings in Lika-Senj huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings in Lika-Senj te vinden waar je een bungalow, sta-caravan of tent ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Lika-Senj die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Lika-Senj

De campings in Kroatië doen allang niet meer onder voor campings in de bekendere kampeerlanden zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Ze beschikken dan ook over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang te amuseren op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar centraal Kroatië.

Wandelen en fietsen zijn geliefde activiteiten onder kampeerders die in Lika-Senj verblijven. De natuur is er prachtig en nodigt uit om al wandelend of fietsend verkend te worden. Er zijn een tweetal nationale parken die de moeite waard zijn om te bezoeken: Nationaal Park Sjeverni Velebit en Nationaal Park Plitvicka Jezera, oftewel Plitvicimeren.

Zo aan de Adriatische Zee gelegen is het ook niet zo vreemd dat je hier diverse watersportactiviteiten kunt beoefenen. Zwemmen, snorkelen, duiken, varen en tal van andere watersporten zijn perfect te doen in het heldere water van de Adriatische Zee. De intieme baaitjes en mooie stranden zijn uitermate geschikt om een dagje lekker te luieren.

Tijdens je verblijf op de camping in Lika-Senj mag een bezoek aan administratief centrum van de provincie, Gospić, niet ontbreken. De stad wordt doorsneden door de Lika rivier. Neem dan ook zeker je fototoestel mee, want je schiet hier de mooiste plaatjes.

Tevens vind je hier het Nikola Tesla Memorial Centre. Nikola Tesla (beroemde Servisch-Amerikaanse wetenschapper en uitvinder uit de vorige eeuw) groeide hier op en bracht hier een groot deel van zijn tijd door. Absoluut een bezoekje waard als je in de stad bent!

Al met al biedt Lika-Senj als kampeerregio alles wat je van een heerlijke kampeervakantie mag verwachten. Zon-zee-strand, maar zeker ook kunst, cultuur en historie. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen naar de campings in Lika-Senj trekken.

Meer weten over Lika-Senj?