Campings Krk

In de Kvarner Golf vinden we het populaire eiland Krk, ook wel het ‘gouden eiland’ genoemd. Krk is gelegen in de Adriatische Zee en is verbonden met het vasteland van Kroatië middels een tolbrug. Aan de andere kant van de brug vinden we een andere populaire Kroatische kampeerregio: Primorje-Gorski Kotar.

Kamperen op Krk

Wie gaat kamperen op Krk verzekert zichzelf van een heerlijke zon-zee-strand vakantie. Krk heeft bijna de meeste zonuren van geheel Kroatië en het is dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders met de caravan of camper richting het eiland trekken. Bovendien is er naast zon-zee-strand en watersport beoefenen nog veel meer te doen op dit prachtige eiland.

Campings Krk

De campings op Krk liggen mooi verspreid over het eiland, maar het zal geen verrassing voor je zijn dat vrijwel alle campings direct aan of vlakbij de Adriatische Zee zijn gesitueerd. Bij de meeste campings op Krk huur je een staanplaats voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook een aantal campings op Krk waar je terecht kunt voor de huur van een accommodatie op de camping zelf. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping op Krk die volledig aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie op Krk

Vandaag de dag doen de campings in Kroatië allang niet meer onder voor campings in de bekendere landen zoals Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Ze beschikken dan ook over voldoende faciliteiten om je een vakantie lang uitstekend te vermaken op de camping zelf, maar daarvoor ga je natuurlijk niet helemaal naar Krk.

Het spreekt voor zich dat je hier heerlijk kunt genieten van een zon-zee-strand vakantie inclusief tal van verschillende watersportmogelijkheden, maar een kampeervakantie op Krk kan zoveel meer inhouden.

Logischerwijs trek je bijvoorbeeld automatisch naar de gelijknamige stad op het eiland. Krk heeft een rijke historie achter de rug en is in diverse handen geweest waaronder in Romeinse, Venetiaanse en Oostenrijkse handen. Al deze invloeden zie je terug in de gebouwen en monumenten in de historische vestingsstad en alleen daarom al MOET je de stad bezoeken tijdens je verblijf op Krk. Bovendien is het in Krk niet alleen cultuur en historie snuiven. Vandaag de dag leven de inwoners van het toerisme en kun je dan ook flink genieten van lokale lekkernijen in de vele gezellige restaurants en wie dat wilt kan zelfs volledig opgaan in het bruisende nachtleven in deze bijzondere stad.

Het eiland zelf is divers. Op sommige plekken op het eiland is het dor, kaal en steenachtig en op andere plekken zijn dichte bossen die onderbroken worden door intieme baaitjes en mooie stranden. Liefhebbers van natuur kunnen hun hart dan ook flink ophalen tijdens hun verblijf op de campings op Krk en het zal je dan ook niet verbazen dat wandelen en fietsen populaire bezigheden zijn onder de vakantiegangers.

Tijdens de wandel- en fietstochten kom je tal van oude dorpjes tegen waar nog de echte Kroatische cultuur is te vinden, alhoewel Krk nog niet zo lang tot Kroatië behoort. Het eiland was immers nog niet zo lang geleden onderdeel van (voormalig) Joegoslavië. Echter is de bevolking op Krk ondanks wat zij hebben meegemaakt uitermate vriendelijk en staan zij altijd open voor een praatje met toeristen die op het eiland verblijven.

De lokale bevolking leeft niet alleen van het toerisme, maar bijvoorbeeld ook van de export van olijven en wijn. De beroemde Vrbnicka Zlahtina wijn komt hiervandaan en een bezoekje aan een wijnproeverij mag dan ook zeker niet ontbreken op je to-do list tijdens je kampeervakantie op Krk.

Al met al heeft Krk als kampeerregio alles in zich om je vakantie tot een regelrecht succes te maken en het is dan ook niet zo vreemd dat er ieder jaar steeds meer mensen naar de campings op Krk trekken voor een heerlijke, maar vooral diverse, zon-zee-strand vakantie!

Meer weten over Krk?