Campings Karlovac

In het noorden van Kroatië, gelegen tussen de populaire kampeerregio’s Primorje-Gorski Kotar en Zagreb, vinden we een andere populaire vakantiebestemming: Karlovac. In tegenstelling tot andere vakantiebestemmingen in Kroatië zoals de Kvarner Golf, Istrië, Krk, Lika-Senj, ZadarŠibenik-Knin, Split-Dalmatië en Dubrovnik-Neretva draait het in Karlovac niet om zon, zee en strand, al kun je natuurlijk wel een dagje strand plannen tijdens je verblijf op de campings in Karlovac.

Kamperen in Karlovac

Wie gaat kamperen in Karlovac bevindt zich in de binnenlanden van het prachtige Kroatië. In het noorden grenst Karlovac aan de warmwaterbronnen van Jamnica en het zuiden van de provincie strekt zich uit tot het berggebied van Gorski Kotar waar je de beroemde berg Bjelolasica vindt en je zelfs de mogelijkheid hebt om te wintersporten tijdens je kampeervakantie! Eén ding is dan ook zeker tijdens je verblijf op de campings in Karlovac; je hoeft je geen moment te vervelen!

Campings Karlovac

De campings in Karlovac strekken zich uit over het gehele gebied, maar allemaal bevinden ze zich in een groene omgeving. Wandelaars en fietsers kunnen hier dan ook hun hart ophalen tijdens de kampeervakantie. Bij de meeste campings in Karlovac huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings in Karlovac kun je ook terecht voor de huur van een accommodatie van de camping zelf zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Karlovac die volledig aansluit bij de persoonlijke behoefte van eenieder.

Vakantie in Karlovac

De campings in Karlovac doen allang niet meer onder voor campings in populairdere kampeerlanden zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Ze beschikken over voldoende faciliteiten om je een vakantielang prima te vermaken op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar het noorden van Kroatië.

In de binnenlanden van Kroatië spreekt het voor zich dat je hier heerlijk kunt wandelen, fietsen en misschien zelfs wel motorrijden. Het bergachtige gebied in Karlovac schreeuwt er om om ontdekt te worden en vooral de bergketen Petrova Gora inclusief het bijbehorende Petrova Gora Monument is daarbij het benoemen waard.

De stad Karlovac heeft een bijzonder rijke historie en is dan ook zeker het bezoeken waard. De stad zelf is ontstaan uit een zespuntig fort dat in de 16e eeuw is gesticht. Door de jaren heen is Karlovac behoorlijk beïnvloed door de vele oorlogen die in het gebied zijn gevoerd. Het oorlogsmuseum in Karlovac is dan ook een bezienswaardigheid die je eigenlijk niet mag overslaan als je in de stad bent, want dat de meest recente oorlog flink heeft huisgehouden in Karlovac wordt vanzelf duidelijk wanneer je door het stadje loopt.

Karlovac is ook de plek waar 4 rivieren samen komen en de rivier Kupa voert je naar een ander bijzondere bezienswaardigheid die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf op de campings in Karlovac: het kasteel in Ozalj.

Al met al is Karlovac een bijzondere kampeerregio waar historie en natuur centraal staan en waar je je geen enkel moment hoeft te vervelen tijdens je verblijf op de campings in dit prachtige stukje Kroatië.

Meer weten over Karlovac?