Campings Zagreb

In het noorden van Kroatië, naast de populaire kampeerregio Karlovac, vinden we de kampeerregio Zagreb die natuurlijk bekend staat om de gelijknamige stad. Wie in Zagreb gaat kamperen duikt dan ook het diepe verleden van de regio in waarbij tal van verwijzingen nog te vinden zijn in deze bijzondere, maar vooral fijne kampeerregio.

Kamperen in Zagreb

Kamperen in Zagreb is meer dan alleen de historische hoofdstad. Zo kun je er bijvoorbeeld prima wandelen en fietsen, onder meer in het prachtige natuurpark Medvednica, waar in het noorden zelfs geskied kan worden!. Niets zo veelzijdig dus als een kampeervakantie op de campings in Zagreb!

Campings Zagreb

De campings in Zagreb liggen logischerwijs nooit ver bij de stad vandaan, maar daarmee ook prima om uitstapjes te maken naar omliggende bijzondere dorpjes en stadjes. Bij de meeste campings in Zagreb huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar bij een aantal campings in Zagreb kun je ook terecht voor de huur van een accommodatie ter plaatse zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo vindt ieder type kampeerder altijd wel een camping in Zagreb die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Zagreb

De campings in Zagreb doen allang niet meer onder voor campings in populairdere vakantielanden zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Ze beschikken dan ook over voldoende faciliteiten om je je de gehele kampeervakantie prima t e amuseren op de camping zelf, maar daarvoor trek je natuurlijk niet helemaal naar het noorden van Kroatië.

Natuurlijk bezoek je de stad Zagreb als je in Zagreb kampeert. De stad heeft vanwege haar ideale ligging (centraal ten opzichte van Wenen, Venetië en Boedapest) een rijke historie en cultuur in overvloed. Slenter door de lange winkelstraat die Oost-Zagreb met West-Zagreb verbindt en kom onderweg diverse belangrijke bezienswaardigheden tegen zoals het centrale plein van Zagreb ‘Trg bana Jelačića’, de Sint Stefanuskathedraal, de Sint Marcuskerk en talloze musea die de rijke historie van de stad middels beeld en kunst aan je voorleggen.

Toch is een kampeervakantie in Zagreb meer dan enkel city-hoppen. De regio herbergt tal van bijzondere dorpen en stadjes en wegens het bergachtige gebied is het hier heerlijke wandelen, fietsen en misschien zelfs wel motorrijden. Vooral het prachtige natuurpark Medvednica is het bezoeken meer dan waard.Het uitzicht vanaf de 1030 meter hoge Sljeme is overweldigend. Je kijkt over heel Zagreb en voelt je voor eventjes king or queen of the jungle. Want Natuur Park Medvednica bestaat voor maar liefst 63% uit bos!

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in dit gebied is overigens de grot Veternica, waarvan de langste tunnel 2,6 kilometer lang is!

Al met al is één ding zeker wanneer je op de campings in Zagreb verblijft: je hoeft je geen moment te vervelen tijdens je kampeervakantie in dit bijzondere stukje Kroatië!

Meer weten over Zagreb?