Campings Loiredal

De campings in het Loiredal liggen rondom de langste rivier van Frankrijk, de Loire. De Loire ontspringt in de Ardèche in AuvergneRhône-Alpes en vervolgt zijn weg richting de Atlantische Oceaan via Bourgondië, Centre en Pays de la LoireVal de Loire, zoals de Fransen de Loirevallei noemen, omvat het gebied rondom de rivier de Loire in de regio’s Centre en Pays de la Loire en staat garant voor een heerlijke kampeervakantie in een bijzondere kampeerregio in Frankrijk.

Kamperen in het Loiredal

Wie gaat kamperen in het Loiredal verblijft in een sprookjesachtige omgeving. Niet voor niets dat UNESCO het gebied tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loire heeft opgenomen in de beroemde werelderfgoedlijst. De kampeerregio staat vol met historische dorpen en steden en de lijst met sprookjeskastelen is oneindig. Je ontdekt ze vanzelf tijdens je wandelingen en fietstochten vanaf de campings in de Loirevallei.

Campings Loiredal

De campings in het Loiredal liggen logischerwijs direct aan of vlakbij de rivier de Loire. Bij de meeste campings hier kun je een staanplaats huren voor je eigen camper, caravan of tent, maar er zijn ook campings in de Loirevallei te vinden waar je een bungalow, tent of sta-caravan van de camping kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een campings in het Loiredal die volledig aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in de Loirevallei

De campings in de Loirevallei zijn vaak voldoende uitgerust zodat je je de gehele kampeervakantie uitstekend zou kunnen vermaken op de camping zelf, maar daarvoor kom je natuurlijk niet helemaal naar dit betoverende stukje Frankrijk.

De omgeving rondom de rivier de Loire lijkt uit een sprookje te komen en het is niet voor niets dat je in het Loiredal zo ontzettend veel kastelen tegen komt. De lijst is lang (ongeveer 140!!), maar het merendeel van de kastelen rondom de Loire is het bezoeken zeker waard tijdens de kampeervakantie. Ontdek de eeuwenoude verhalen uit vervlogen tijden en laat je verbazen over de schoonheid van de oude Renaissancekastelen en hun tuinen.

Toch is een kampeervakantie in het Loiredal meer dan alleen romantische kastelen. Wat te denken van de prachtige natuur rondom de rivier? Wandelen en fietsen zijn erg geliefde bezigheden onder vakantiegangers in de Loirevallei.

Ook de actievere vakantieganger komt aan zijn of haar trekken tijdens de vakantie op de campings in het Loiredal. Zo kun je er bijvoorbeeld prima mountainbiken, kanoën, kajakken en diverse andere watersporten beoefenen.

Liefhebbers van grote steden zitten ook prima op hun plek in de Loirevallei. AngersTours en natuurlijk Nantes staan bol van de kastelen, kerken, kathedralen, monumenten en musea. Het zal dan ook flink puzzelen worden om alle belangrijke bezienswaardigheden te kunnen bezichtigen tijdens je kampeervakantie op de campings in de Loirevallei!

Meer weten over het Loiredal?