Campings Baskenland

In het noorden van Spanje, op de grens met Frankrijk vinden we Baskenland. Pais Vasco, zoals Baskenland in het Spaans wordt genoemd, is een bijzonder stukje Spanje. Hier ervaar je een kampeervakantie in twee werelden, want Baskenland is weliswaar onderdeel van Spanje, maar behoudt in al haar facetten haar eigen cultuur, normen en waarden. Wie een bijzondere kampeervakantie zoekt zit op de campings in Baskenland dan ook prima op z’n plek!

Kamperen in Baskenland

Wie gaat kamperen in Baskenland bevindt zich te midden van andere populaire Spaanse kampeerregio’s. Cantabrië, Castillië en León, La Rioja en Navarra omsluiten de kampeerregio. In de westelijke uitlopers van de Pyreneeën is voldoende te beleven voor jong en oud en daarom is het niet gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in Baskenland.

Campings Baskenland

De campings in Baskenland liggen goed verspreid over de regio, maar het grootste gedeelte van de campings is aan de kust gesitueerd. Een verfrissende duik in de Golf van Biskaje is dan ook nooit ver weg. Doorgaans huur je bij de campings in Baskenland een staanplaats voor je eigen kampeermiddel. Er zijn echter ook campings Baskenland te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Iedere kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Baskenland die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Baskenland

Je kampeervakantie in Baskenland zal in het teken staan van het ontdekken van het ‘andere Spanje’. Overal waar je komt zul je ontdekken dat de lokale bevolking erg trots is op de regio. Oude tradities blijven eervol in stand gehouden in Baskenland. Dit zie je terug in de taal, maar bijvoorbeeld ook in de heerlijke streekgerechten die je in de restaurants in Baskenland kunt bestellen.

Zo in de uitlopers van de Pyreneeën is het niet zo gek dat je veel natuurschoon mag verwachten. Het mooie berglandschap nodigt uit voor stevige wandelingen en andere outdooractiviteiten. Aan de Atlantische kustlijn is kuststrook rotsachtig en bezaaid met authentieke plaatsjes. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan en wie het echte Baskenland wilt ontdekken mag de schilderachtige dorpjes dan ook zeker niet overslaan.

Bilbao, de grootste stad in Baskenland, is een andere bezienswaardigheid die je niet mag overslaan tijdens je kampeervakantie hier. Hier komen oud en nieuw harmonieus samen. Zo vind je er talloze museums die verhalen vertellen over de rijke geschiedenis van Baskenland, maar ook het hypermoderne Guggenheimer Museum van de wereldberoemde architect Frank O. Gehry. Zeker het bezoeken waard als je op een camping in Baskenland verblijft!

Door Baskenland loopt ook de wereldberoemde pelgrimstocht ‘de Camino de Santiago’. De tocht die te voet afgelegd dient te worden en je duizenden kilometers vanuit Frankrijk naar Santiago de Compostela in Galicië voert loopt dwars door Baskenland. Overal in de regio vind je dan ook verwijzingen naar deze religieuze tocht in de vorm van kerken, kloosters en kapelletjes. De echte fanatiekeling loopt natuurlijk (een deel van) deze beroemde route tijdens de kampeervakantie in Baskenland!

Al met al biedt Baskenland als kampeerregio voldoende vertier voor jong en oud. Je hoeft je dan ook absoluut geen moment te vervelen op de campings in Baskenland!

Meer weten over Baskenland?