Campings Pyreneeën

De campings in de Spaanse Pyreneeën worden logischerwijs omringd door bergen. Hier in het uiterste noorden van Spanje, op de grens met Frankrijk, vormt het uitgestrekte gebergte een favoriete vakantiebestemming voor jong en oud. Neem wel de zonnebrand mee naar de campings in de Spaanse Pyreneeën, want met gemiddeld 300 dagen zon zul je over het weer niet hoeven klagen in deze populaire kampeerregio in Spanje.

Kamperen in de Spaanse Pyreneeën

Wie gaat kamperen in de Pyreneeën in Spanje neemt de wandelschoenen vaak mee naar de camping. Het gebied is geliefd onder bergbeklimmers, wandelaars en liefhebbers van rust en natuurschoon. Je kunt echter ook kiezen voor een camping aan de Atlantische Kust (Golf van Biskaje) of de Middellandse Zee om te genieten van een heerlijke zon, zee en strandvakantie. De Spaanse Pyreneeën liggen verspreid over overige Spaanse kampeerregio’s als Catalonië, Aragón, Navarra en Baskenland. Je kunt dan ook echt alle kanten op op de campings in de Spaanse Pyreneeën.

Campings Pyreneeën Spanje

De campings in de Pyreneeën in Spanje liggen verspreid over de gehele breedte van het bergmassief. Zo vind je er luxe familiecampings in of vlakbij de bekende kustplaatsen, maar ook basic campings middenin de natuur waar je de mooiste wandelingen direct vanaf de camping start. Bij de meeste campings in de Spaanse Pyreneeën huur je een staanplaats voor je eigen kampeermiddel, maar er zijn ook campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in de Spaanse Pyreneeën die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in de Spaanse Pyreneeën

De campings in de Spaanse Pyreneeën vormen de perfecte uitvalsbasis voor een gevarieerde kampeervakantie. Geniet bijvoorbeeld aan de kust van de brandende Spaanse zon, de prachtige zandstranden en het verkoelende zeewater. Uiteraard ontbreekt het hier ook niet aan watersportmogelijkheden.

Toch trekken de Pyreneeën vooral liefhebbers van tal van outdoor- en sportieve activiteiten. De actieve kampeerder kan dan ook zijn of haar hart ophalen op de campings hier. Wandelen, hiken, klimmen, mountainbiken, paardrijden, raften, parasailen, paragliden en zelfs skiën, snowboarden en langlaufen: het is allemaal mogelijk tijdens je kampeervakantie in de Pyreneeën in Spanje.

Echt grote steden zijn er niet te vinden rondom de Pyreneeën in Spanje. Bilbao in Baskenland is een bezoekje waard, maar ook het Catalaanse Barcelona is een stad die de moeite waard is om te bezoeken. In veel gevallen rij je in een relatief kort tijdsbestek naar de wereldstad, die werkelijk bol staat van de bijzondere bezienswaardigheden.

Ook erg leuk tijdens je kampeervakantie in de Spaanse Pyreneeën: een dagje buitenland. Je hebt hierbij zelfs twee opties, namelijk Frankrijk en dwergstaat Andorra. Het is hierbij wel goed om te weten dat Andorra geen deel uitmaakt van de Schengenzone. Er worden nog gewoon grenscontroles uitgevoerd. Vergeet dan ook niet je paspoort op de camping, want anders verloopt je ‘dagje buitenland’ anders dan gepland.

Al met al biedt de Pyreneeën als kampeerregio voldoende vertier voor jong en oud. Het is dan ook niet zo gek dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in het uiterste noorden van Spanje!

Meer informatie over de Pyreneeën?