Campings Aragón

In Spanje, aan de voet van de Pyreneeën, ligt een waar paradijs voor de kampeerder die op zoek is naar ontspanning en natuur. De campings in Aragón zijn de ideale uitvalsbasis voor de kampeerder die de maximale hoeveelheid dopamine uit zijn vakantie wil halen. In prachtige natuurgebieden als het Nationaal Park Posets-Maladeta kun je bijvoorbeeld naar hartenlust wandelen en sportieve activiteiten beoefenen, maar er is nog zoveel meer te doen in deze prachtige regio in het noord-oosten van Spanje!

Kamperen in Aragón

Wie gaat kamperen in Aragón ontdekt al snel waarom de kampeerregio zo geliefd is onder vakantiegangers. De sprookjesachtige omgeving in Aragón spreekt tot de verbeelding en de opties zijn eindeloos gedurende je vakantie hier. Met omliggende regio’s als Navarra, Castilië en León, Castilië-La Mancha, Valencia en Catalonië valt er ook buiten de regio voldoende te doen en te beleven tijdens je kampeervakantie op de campings in Aragón.

Campings Aragón

De campings in Aragón liggen verspreid over de gehele regio. Zo vind je bijvoorbeeld campings in het hoge noorden op de grens met Frankrijk waar de Pyreneeën een uitdaging vormen voor liefhebbers van bergbeklimmen en andere sportieve activiteiten. De campings in Aragón die wat zuidelijker in de regio zijn gelegen zijn ideaal voor de kampeerder die naast rust en natuur ook wilt genieten van kunst en cultuur. De prachtige stad Zaragoza is immers nooit ver bij de campings vandaan en biedt vertier voor jong en oud. Doorgaans huur je bij de meeste campings in Aragón een staanplaats voor je eigen vervoersmiddel, maar er zijn ook campings in Aragón te vinden waar je een accommodatie van de camping kut betrekken zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Aragón die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Aragón

Met de camper, caravan of een tent vertoeven op één van de campings in Aragón is ideaal voor de mens die waarde hecht aan rust en natuur. De landschappen lijken rechtstreeks uit een film geplukt te zijn en zullen voor veel ooh- en aah-momenten zorgen. Het nationaal park Posets-Maladeta is daar een geweldig voorbeeld van. In dit prachtige park, waar de zuivere lucht een verademing is voor je luchtwegen, kun je je ogen de kost geven door je blik te werpen op de indrukwekkend hoge bergtoppen en de kabbelende rivieren in de dalen. Natuurlijk biedt dit ook ruimte voor de sportieve vakantieganger met activiteiten als kajakken en kanoën. De campingliefhebber die het liever droog houdt kan door de schitterende omliggende omgeving een wandeling maken naar de stad Aínsa, welke uitgeroepen is tot kunsthistorisch monument. Het middeleeuwse oude centrum van deze stad is een lust voor het culturele oog en heeft op mening SD-kaart al veel ruimte in beslag genomen.

Vanuit de campings in Aragón kun je maar liefst vier verschillende nationale parken te bezoeken, waaronder het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido wat geldt als het oudste nationale park van Spanje. Dit park heeft een aantal reusachtige canyons en geeft het begrip “wandeling” een geheel nieuwe dimensie door de omvangrijkheid en schoonheid van de natuur.

Tijdens je kampeervakantie op de campings Aragón kun je natuurlijk niet om de eeuwenoude hoofdstad van de regio heen: Zaragoza. Zaragoza heeft door de eeuwen heen vele heersers gehad en vele volken hebben de stad bewoond. Je vindt in Zaragoza dan ook talloze verwijzingen naar vervlogen tijden zoals de zeer grote en indrukwekkende El Pilar en het Palacio de la Aljafería wat in de 9e eeuw werd gebouwd door de toenmalige Arabische koning Al-Muqtadir. Je kijkt je ogen dan ook uit in deze stad en een bezoekje brengen aan Zaragoza staat bij vrijwel iedere kampeerder die de campings in Aragón bezoekt op de to-do lijst.

Meer weten over Aragón?