Campings Catalonië

Catalonië is de regio in Spanje waar voor veel mensen de kampeervakantie begint. De meeste mensen komen immers Spanje binnen via de Autoroute de Soleil. Ingeklemd tussen Frankrijk, Aragón en Valencia is Catalonië met zijn Costa Brava en Costa Dorada verreweg één van de populairste vakantiegebieden van Spanje. Het is dan ook niet zo vreemd dat de campings in Catalonië jaarlijks duizenden vakantiegangers mogen verwelkomen.

Kamperen in Catalonië

Wie gaat kamperen in Catalonië verblijft in het ‘andere’ Spanje. De Catalanen zijn trots op hun historie en tradities en dit zie je dan ook duidelijk terug tijdens je kampeervakantie hier. De sfeer is anders. De taal is soms zelfs anders. Wel typisch Spaans: de hoge mate van zon-zekerheid!

Kamperen in Catalonië is kamperen in een zeer zon-zekere regio. Vrijwel het gehele jaar door heersen er dankzij het mediterrane klimaat heerlijke temperaturen in Catalonië. De meeste mensen associëren Catalonië direct met de Catalaanse hoofdstad Barcelona, maar er is zoveel meer te zien en te beleven op de campings in Catalunya.

Campings Catalonië

De campings in Catalonië liggen verspreid over de gehele regio, waarbij de meesten zich in de directe nabijheid van de Middellandse zee bevinden. Je vindt er bijvoorbeeld campings in het hoge noorden van Catalonië, aan de voet van de Pyreneeën, maar ook dieper landinwaarts waar vooral de natuurliefhebber uitstekend aan zijn of haar trekken komt.

Bij de meeste campings in Catalonië kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen kampeermiddel, maar er zijn ook campings in Catalonië te vinden waar je een accommodatie (bungalow, tent of sta-caravan) van de camping kunt huren. Zo kun je optimaal genieten van de kampeervakantie in deze bijzondere Spaanse streek. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Catalonië die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Catalonië

Natuurliefhebbers zijn prima op hun plek in Catalonië. Je vindt er prachtige rotspartijen, baaitjes en verborgen strandjes. Wandelen en fietsen is dan ook een waar genot in Catalonië.

Toch is er maar één stad waar je zeker weten naar toe moet tijdens een kampeervakantie in Catalonië en dat is natuurlijk Barcelona. Heerlijk flaneren op de Ramblas of eten in het havengebied. Bezoek één van de prachtige gebouwen van Antoni Gaudi, die in zijn eentje de halve stad heeft ontworpen. De wereldberoemde Sagrada familia is bijvoorbeeld zo’n gebouw en deze mag natuurlijk niet ontbreken op je to-do lijstje. Net als het stadion van de plaatselijke voetbalclub: FC Barcelona. Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden in Barcelona hier.

Uiteindelijk zijn het toch vooral de stranden aan de Middellandse Zee die kampeerders doen besluiten om richting de campings in Catalonië te trekken. In combinatie met de vele zonuren geniet je in Catalunya van een heerlijke zon-zee-strand vakantie waarbij je een ruime keuze hebt in tal van diverse watersporten. Van jetskiën tot de beroemde banaan: je vindt het op de stranden in Catalonië!

Meer weten over Catalonië?