Campings Valencia

Valencia is meer dan alleen de sinaasappelstad, al is de stad wél vaak de voornaamste reden om te kiezen voor een kampeervakantie in Comunidad Valenciana, zoals de regio officieel heet. Aan de oostkust van Spanje geniet je van een echte zon-zee-strandvakantie aan de Middellandse Zee, waarbij de Costa Blanca natuurlijk de bekendste vakantiebestemming is. Eén ding is zeker: op de campings in Valencia ga je je geen moment vervelen!

Kamperen in Valencia

Wie gaat kamperen in Valencia geniet van een zeer zon-zekere regio. In de zonnige achtertuin van Valencia hangen ieder jaar miljoenen sinaasappels en het lijkt dan ook alsof de zon hier altijd schijnt. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw voor een camping in Valencia kiezen.

Campings Valencia

De campings in Comunidad Valenciana liggen verspreid over de gehele kampeerregio. Het merendeel van de campings ligt logischerwijs direct aan of vlakbij de kust. Er zijn echter ook campings te vinden die wat verder landinwaarts zijn gesitueerd. Hier trekken vooral de liefhebbers van rust en natuur naar toe.

Bij de meeste campings in Valencia huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan. Ook zijn er campings in en rondom Valencia te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt huren. Op die manier ben je van alle gemakken voorzien tijdens je kampeervakantie en hoef je je alleen nog maar druk te maken over het indelen van de dagen. Dat is al moeilijk genoeg, want er is genoeg te zien en te beleven op en rondom de campings in Valencia.

Vakantie in Valencia

Het zal je niet verbazen dat het gros van de vakantiegangers naar Valencia komt om te genieten van de heerlijke kust. Met de vele zonuren in dit deel van Spanje weet je zeker dat je mooi weer hebt tijdens je kampeervakantie. Je komt zeker weten terug met een bruin kleurtje. Buiten luieren aan het strand zijn er natuurlijk ook tal van watersport activiteiten te beoefenen in Valencia.

Natuurlijk ga je de stad Valencia bezoeken als je hier op de camping verblijft. De op twee na grootste stad van Spanje staat garant voor uren plezier. Gesticht in 138 v. Christus en in tal van verschillende handen geweest. Het is duidelijk te zien wanneer je in Valencia rondloopt, want overal zijn verwijzingen te vinden naar vervlogen tijden. Er zijn echter ook hypermoderne gebouwen te vinden zoals het beroemde “Ciudad de las Artes y Ciencias” oftewel de Stad van kunsten en wetenschappen. Dit culturele centrum bestaat uit een wetenschapsmuseum, een IMAX-theater, het grootste aquarium van Europa, vele exposities, sportvoorzieningen en parken. Absoluut het bezoeken waard wanneer je op de campings in Valencia verblijft.

Valencia is ook dé streek waar de wereldberoemde paella is ontstaan. Wanneer je op één van de gezellige terrasjes neerstrijkt in de badplaatsen of de authentieke dorpjes verder landinwaarts, is dit gerecht de absolute aanrader.

Liefhebbers van rust en natuur mogen Parque Natural de l’Albufera de Valencia zeker niet overslaan tijdens de vakantie. De lagune die zo’n 20 kilometer onder Valencia ligt nodigt uit tot prachtige wandelingen. Overigens wordt de rijst (en de vis) die voor de paella wordt gebruikt voor het grootste gedeelte in dit gebied verbouwd. Logischerwijs vind je in het Nationaal Park ook talloze vogels die hier de winter doorbrengen of een tussenstop maken tijdens hun reis naar Afrika. Een echte aanrader voor de vogelliefhebber dus!

Een kampeervakantie in Valencia is dus meer dan een stadsbezoek en rondhangen op het strand. Er is zoveel te zien en te beleven, dat je niet gauw uitgekeken raakt. Waarschijnlijk is dat dan ook de reden dat zoveel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings in Valencia.

Meer weten over Valencia?