Campings La Rioja

La Rioja staat natuurlijk bekend om de gelijknamige wijnen, maar is tevens een prachtige kampeerregio in Spanje die omsloten wordt door andere populaire Spaanse kampeerbestemmingen als Castilië en León, Navarra en Baskenland. Kampeerders die willen genieten van het goede leven keren ieder jaar massaal terug naar deze regio waar het allemaal om het bourgondische leven draait. Je raakt dan ook nooit uitgekeken tijdens je vakantie op de campings in La Rioja!

Kamperen in La Rioja

Kamperen in La Rioja is genieten van de goede dingen in het leven. Tussen de vruchtbare heuvels en uitgestrekte wijngaarden vind je kleine dorpjes en eigenlijk maar één echte grote stad: Logroño. Je kunt er nog heerlijk genieten van streekgerechten, uiteraard in combinatie met een lokale wijn die rechtstreeks van de bodega komt.

Campings La Rioja

De campings in La Rioja liggen verspreid over de gehele regio, maar allemaal in mooie natuurgebieden. De campings in La Rioja lopen uiteen van luxe campings waar het aan niets ontbreekt tot campings die enkel als uitvalsbasis dienen voor de vele uitstapjes die je in de regio kunt maken. Er zit voor ieder type kampeerder altijd wel een camping tussen die goed aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Je kunt bij de meeste campings terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook campings in La Rioja te vinden waar je een tent, bungalow of sta-caravan van de camping kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie.

Bezienswaardigheden La Rioja

Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in La Rioja en de echte fanatiekeling kan een stuk van de wereldberoemde pelgrimsroute ‘Camino de Santiago’  bewandelen welke vanuit La Rioja doorloopt tot de kathedraal van Santiago in Galicië. Langs de route kom je langs prachtige monumentale stadjes als Calahorra, Arnedo, San Millan de la Cogolla, Santa Domingo de la Calzada en uiteraard de hoofdstad van La Rioja, Logroño.

Een bezoek aan één van de vele bodega’s in deze streek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een kampeervakantie in La Rioja. Laat je rondleiden over het land en luister aandachtig naar de ‘met passie doorspekte’ verhalen van de wijnboeren. Geniet vervolgens van bekende streekgerechten waarbij de lokale wijnen rijkelijk vloeien.

Wanneer je gaat kamperen in La Rioja moet je ook zeker de hoofdstad Logroño bezoeken. Ook hier draait het natuurlijk weer volop om eten en wijnen. Een echte aanrader is ‘Calle de Laurel’ waar je heerlijke tapas kunt nuttigen nadat je de plaatselijke kathedraal ‘Concatedral de Santa Maria de la Redonda’ hebt bezocht.

Niet ver van Logroño vind je het bijzonder klooster Monasterio de Yuso. Het klooster is de grootste in de regio en zeker het bezoeken waard.

Vanwege de ligging van La Rioja loont het ook om steden en bezienswaardigheden in omliggende regio’s als Castilië en León, Baskenland, Navarra en Aragón te bezoeken. De meeste bezienswaardigheden zijn uitstekend met de auto te bereiken. Je kunt in La Rioja dan ook letterlijk en figuurlijk alle kanten op!

Eén ding is zeker als je gaat kamperen in La Rioja: je hoeft je geen moment te vervelen op de campings in La Rioja en er is meer dan voldoende vertier te vinden voor jong en oud!

Meer weten over La Rioja?