Campings Cantabrië

Cantabrië (Cantabria op z’n Spaans) ligt ingeklemd tussen Asturië en Baskenland en grenst in het zuiden aan Castilië en León. Typerend voor deze regio in Spanje zijn de groene kusten en de overweldigende natuur. Het is dan ook niet voor niets dat kampeerders jaar na jaar terugkeren naar de regio waar muurschilderingen zijn gevonden die nog 10.000 jaar ouder zijn dan de vroegste vondsten in Egypte en Mesopotamië. Vervelen zul je je dan ook nooit doen tijdens je vakantie op de campings in Cantabrië.

Kamperen in Cantabrië

Wie gaat kamperen in Cantabrië heeft keuze te over; de overweldigende natuur in het binnenland, kleine vissershaventjes en machtig mooie zandstranden langs de kust en cultuur, sport en eten in bijvoorbeeld de hoofdstad Santander. De eerder genoemde grotschilderingen van Altamira zijn een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben als je gaat kamperen in Cantabrië en bezoek je één van de campings in de zomer; bezoek dan zeker eens een festival in deze levendige streek!

Campings Cantabrië

Dat het merendeel van de campings Cantabrië aan de kust liggen is niet zo vreemd. Slechts een tweetal campings zijn in het groene binnenland van Cantabrië gesitueerd. Bij de meeste campings in Cantabrië kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan. Toch zul je ook campings in Cantabrië vinden waar je een accommodatie van de camping zelf kunt betrekken. Zo ben je van alle gemakken voorzien tijdens je kampeervakantie. Ieder type kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping in Cantabrië die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie in Cantabrië

Een kampeervakantie in Cantabrië is een veelzijdige vakantie. Enerzijds vind je er prachtige stranden die veelal verborgen liggen tussen de rotsen en anderzijds ligt op een steenworp afstand van de kust het prachtige natuurgebied Picos de Europa waar wandelaars en natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen. Hier vind je nog flora en fauna die elders in Europa uitgestorven zijn. Beschermde diersoorten die je in Picos de Europa tegen kunt komen zijn de lammergier, het auerhoen en de bruine beer. In de afgelegen delen van het Nationaal Park bestaat zelfs de mogelijkheid om oog in oog te staan met een roedel wolven. Een klein beetje oppassen dus als je besluit om het park op eigen houtje te gaan ontdekken!

Zo aan de kust spreekt het voor zich dat veel vakantiegangers naar de campings in Cantabrië trekken voor een echte zon, zee en strandvakantie. Dankzij het gematigde zeeklimaat is het hier in het noorden van Spanje een stuk koeler dan op de bekende stranden van de Costa Blanca, Costa del Sol en de Costa Brava. Hierdoor zul je op de campings in Cantabrië ook veel Spanjaarden tegenkomen die genieten van een welverdiende vakantie in eigen land.

Hoofdstad Santander is een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben tijdens je kampeervakantie op de campings in Cantabrië. De stad werd al bewoond tijdens het Romeinse Rijk en herbergt talloze bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Ook leuk om te bezoeken: Bilbao in Baskenland. Baskenland is natuurlijk een ‘apart’ stukje Spanje en dit komt volledig tot zijn recht in de grootste stad van de regio. Bilbao kent een zeer rijke geschiedenis en barst dan ook uit haar voegen als het gaat om bezienswaardigheden. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je kampeervakantie in Cantabrië!

Meer informatie over Cantabrië?