Campings Asturië

In het noordwesten van Spanje vinden we tussen kampeerregio’s als Galicië en Cantabrië het ‘prinsdom’ Asturië. Jaarlijks trekken talloze vakantiegangers naar één van de vele campings die Asturië rijk is om ‘het andere’ Spanje te ontdekken; groene kusten en de ongerepte natuur die tot één van de mooiste bergstreken van Europa behoort. Niet gek dat de campings in Asturië ieder jaar opnieuw steeds meer vakantiegangers mogen verwelkomen.

Kamperen in Asturië

Wie gaat kamperen in Asturië ontdekt het ‘andere’ Spanje. Wie kamperen in Spanje zegt, denkt al gauw aan de costa’s met de heerlijke stranden of aan bekende steden als Madrid, Barcelona, Sevilla en Valencia. In Asturië is dit anders. Groene bergen en kusten, kamperen tussen de locals en talloze eeuwenoude dorpjes en stadjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Dat is kamperen op een camping in Asturië!

Campings Asturië

De campings in Asturië liggen in een regio die bol staat van de tegenstellingen. Het is dan ook niet voor niets dat veel kampeerders jaarlijks terugkeren naar Asturië om nog meer van de regio te zien dan tijdens hun vorige bezoek. Als vakantieganger kun je je hart ophalen: je vindt er campings in grote open ruimten, op groene weiden, tussen kabbelende riviertjes en vlakbij kleine stranden tussen de rotsen. Je kunt bij de meeste campings Asturië terecht voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook campings in Asturië te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken voor het ultieme vakantiegevoel. Voor ieder wat wils in Asturië!

Vakantie in Asturië

Natuurliefhebbers weten Asturië al jaren goed te vinden. Lange trektochten door bergachtige gebieden en heerlijk zonnen aan één van de prachtige meren in Covadonga in de Picos. Nationaal Park Picos de Europa is het letterlijke hoogtepunt van kamperen in Asturië dankzij besneeuwde bergtoppen tot wel 2500 meter. Het is een gebied waar men nog schaapherders tegen kan komen die de hele zomer doorbrengen bij hun kudde. Ongerept Spanje pur sang.

Asturië geniet qua gastronomie grote bekendheid vanwege de landbouwproducten uit eigen streek inclusief bijbehorende gerechten. De fabada bijvoorbeeld (schotel van witte bonen en vleeswaren als chorizo, bloedworst en varkensvlees). Dit gerecht is vrijwel overal in de streek te bestellen in één van de gezellige restaurants, barretjes en kroegen die terug te vinden zijn in de dorpen en bijvoorbeeld de hoofdstad van de regio, Oviedo.

Aan de kust ligt een andere stad die je niet over mag slaan tijdens je kampeervakantie in Asturië. Gijon is met een prachtig oud havenkwartier een lust voor het oog en bijzonder geliefd onder liefhebbers van kunst, cultuur en historie. Slenter door het gezellige havengebied en strijk neer op één van de gezellige terrasjes van de talloze eetgelegenheden die je hier vindt!

Een andere reden om naar de campings in Asturië te trekken: je kampeert tussen de Spanjaarden. Dankzij het gematigde zeeklimaat is Asturië een ideale plek om te kamperen in de zomer. De dominante noordoosten windrichting zorgt ’s zomers voor een heerlijke koele bries en wie met de camper, caravan of tent naar Asturië trekt kan rekenen op veel locals die vakantie komen vieren in de groenste streek van Spanje. Vooral Madrilenen staan er om bekend om hun zomervakantie in het noordwesten van hun eigen land door te brengen en waarom zou je het ook ver van huis zoeken, als één van de mooiste gebieden van Europa op een paar uur rijden ligt? Redenen genoeg om een camping in Asturië te kiezen voor je kampeervakantie in Spanje!

Meer weten over Asturië?