Camping Portugal

Naar de camping in Portugal en daar genieten van het heerlijke weer? Het is een bestemming in het zuiden van Europa, wat betekent dat je er in de zomer kunt rekenen op heerlijk weer. Sterker nog, het is verstandig om op voorhand even te kijken waar het niet te warm zal worden. Het land beschikt over zo’n 100 prachtige campings waar je kunt rekenen op een fijne vakantie. Uiteraard kun je mooie regio’s van het land bezoeken en heb je de mogelijkheid om naar steden als Lissabon en Porto te trekken.

Uiteraard heeft Portugal van alles te bieden, waardoor je daar kunt genieten van een heerlijke tijd op de camping. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie zonnige camping in Portugal of aan de andere kant de mogelijkheid om een luxe tent of een caravan te huren? Je kunt desgewenst met de auto naar Portugal, al dien je er rekening mee te houden dat het een behoorlijk stuk rijden is. Als alternatief kun je in de verschillende regio’s een accommodatie huren en er bijvoorbeeld met het vliegtuig naartoe reizen. Uiteraard kun je online een camping in Portugal boeken en zorg je ervoor dat je op tijd aan kunt geven wanneer je er graag wilt verblijven.

Campings in Portugal en de diverse regio’s

Benieuwd naar de regio’s in het land waar je een mooie camping in Portugal kunt vinden? De campings in Portugal liggen verspreid over de gehele lengte van het land en je vindt er campings die behoorlijk uiteen lopen qua luxe en voorzieningen.

Zo zijn er super-de-luxe campings waar je alle benodigde ingrediënten voor een heerlijke kampeervakantie op de camping zelf zult vinden, maar er zijn ook basic campings in Portugal die vooral dienst doen als uitvalsbasis voor de uitstapjes die je er allemaal kunt maken.

Voor iedereen is er dan ook altijd wel een camping en regio te vinden waar alles samenkomt en waar je 100% zult gaan genieten van je welverdiende vakantie.

Campings aan de kust in Portugal

Portugal ligt natuurlijk aan de Atlantische oceaan en daarom is het niet zo gek dat veel van de campings aan de kust zijn gesitueerd. Viano do Castelo, Braga, Aveiro, Coimbra, Leiria en Setúbal zijn allemaal regio’s die in het westen van Portugal liggen en bevatten meerdere campings die direct aan de zee liggen. De kustlijn is hier ruiger dan in het zuiden en misschien dat daarom de Algarve (regio Faro) een populairdere vakantiebestemming is dan alle bovengenoemde regio’s.

De Algarve met bruisende plaatsen als Albufeira, Lagos en Quarteira vormt al jarenlang dé place to be in Portugal. De temperatuur is er aangenaam. Vrijwel het gehele jaar door is het er zonnig en droog. Dit in tegenstelling tot het noorden van Portugal waar het vaak wat frisser en vochtiger is.

De natuur is prachtig in de Algarve, maar vooral het hoge zon-zee-strand gehalte zorgt er voor dat vakantiegangers massaal naar het zuiden van Portugal trekken. Lekker luieren aan het strand of juist actief watersporten: het kan allemaal aan de kustlijn van de Algarve!

Campings rondom de stad

Er zijn een aantal steden in Portugal die het bezoeken zeker waard zijn. Portugal kent een rijke historie en dit is goed te zien in steden als Lissabon, Porto, Braga, Aveiro, Coimbra, Funchal (op het eiland Madeira), Setúbal en Guimarães.

Vrijwel alle bovengenoemde steden liggen vlakbij de kust en zijn dus prima te combineren met de zon-, zee- en strandvakantie in Portugal. Het is echter ook interessant om de verschillende steden aan te doen tijdens een rondreis langs de kustlijn van Portugal. Ideaal als je over je eigen tent, camper of caravan beschikt en hiermee richting het zuiden trekt. Zo zie je Portugal zoals maar weinig mensen het beeldschone land hebben gezien!

Campings in het binnenland van Portugal

Regio’s als Villa Real, Bragança, Viseu, Guarda, Castelo Branco, Portalegre, Beja en Évora zijn minder populaire vakantieregio’s in Portugal en daar is maar één goede reden voor: de temperaturen in het binnenland van Portugal kunnen in de zomer gemakkelijk richting de 40° Celsius gaan en voor veel kampeerders is dit net iets teveel van het goede. Vrijwel alle regio’s liggen op de grens met buurland Spanje waar de centrale regio’s tevens minder populair zijn vanwege de hoge temperaturen in de zomermaanden.

Echter biedt dit wel kansen voor de kampeerder die graag onontdekte delen van Portugal wilt verkennen en liever niet het campingterrein deelt met een handjevol overige Nederlanders. De kans dat je in deze delen van Portugal veel toeristen gaat tegenkomen is maar zeer klein en je kunt dit stuk Portugal ook buiten het hoogseizoen om goed bezoeken.

Feit is dat je in de verschillende regio’s altijd wel een mooie camping in Portugal kunt vinden waar je de zomer door kunt brengen of waar je juist in een andere vakantie naar toe kunt. Portugal is dan ook een kampeerland waar je het gehele jaar door uitstekend terecht kunt op de diverse campings in de verschillende regio’s van dit machtig mooie land!

Zonnige camping in Portugal

Specifiek op zoek naar een zonnige camping in Portugal? Je hebt een grote garantie op heerlijk weer, vooral wanneer je er in de zomermaanden naartoe gaat. Dat heeft grotendeels te maken met de zuidelijke ligging van Portugal. Het land ligt links naar Spanje, waardoor je er kunt rekenen op het goede weer zoals je dat in midden- en zuid-Spanje kunt verwachten. Reken in de zomer op hoge temperaturen en geniet er bijvoorbeeld van het heerlijke weer aan het strand. Je kunt vanaf de camping in Portugal eenvoudig naar het strand, waarbij de kant groot is dat je in de Atlantische Oceaan zal zwemmen. Dat betekent dat het water er veelal wat frisser is dan in de Middellandse Zee.

Ga je hartje zomer naar de camping in Portugal? Houd er dan rekening mee dat met name in het zuiden de temperaturen flink kunnen oplopen. Zorg ervoor dat je voldoende mogelijkheden tot verkoeling hebt, bijvoorbeeld door een camping aan een meer of aan het strand te boeken. Huur je een tent of een caravan? Zorg er bij voorkeur voor dat je daar de beschikking hebt over airco. Op die manier zorg je ervoor dat je prettig op de camping in Portugal kunt verblijven. Zelfs wanneer de temperaturen er hoog oplopen kun je er optimaal van de vakantie genieten. Kijk vooraf bovendien naar de gemiddelde temperaturen voor de camping in Portugal die je op het oog hebt, zodat je je goed kunt voorbereiden op het warme weer.

Tent of caravan huren

Uiteraard kun je op de camping in Portugal een tent of een caravan huren. Huur je een van de beide kampeermiddelen? Dan is het verstandig om op voorhand na te gaan of er airco beschikbaar is. Je zorgt er daarmee bijvoorbeeld ‘s nachts voor dat de temperaturen niet te hoog zullen oplopen. Het is overdag goed mogelijk om buiten te leven, waardoor je niet zoveel last hebt van de warmte. ‘s Avonds is het echter prettig wanneer je binnen in een koele omgeving kunt slapen. Zorg er wat dat betreft voor dat de camping in Portugal je voldoende faciliteiten te bieden heeft. Aan de hand daarvan kun je een goede keuze maken uit de campings en plaatsen die er beschikbaar zijn.

Je kunt in veel van de gevallen een (sta)caravan huren waarmee je bovendien de beschikking hebt over eigen faciliteiten zoals een toilet en/of douche en een keukentje. Dat maakt het gemakkelijk om op de kosten te besparen op de camping in Portugal, zodat je daar voordelig kunt verblijven. Wil je wel graag een avond uit eten? Je hebt in de nabije omgeving over het algemeen verschillende mogelijkheden. Het eten is er niet duur en de sfeer is er fantastisch. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om er in een land als Portugal lekker op uit te trekken. Vanuit de camping in Portugal heb je tal van mogelijkheden om het land en de mensen beter te leren kennen.

Met de auto naar de camping

Wil je graag met de auto naar de camping in Portugal? Indien je met een vouwwagen of een caravan rijdt adviseren we je in ieder geval een overnachting in te plannen. Je zorgt er daarmee voor dat je de reis in twee delen kunt opsplitsen. Dit helpt je uitgerust op de bestemming aan te komen en voorkomt dat je heel de nacht door dient te rijden. Het is wat dat betreft een goed idee om een camping in Portugal te boeken op het moment dat je een goed beeld hebt van de rit er naartoe. Het grote voordeel van met de auto naar de camping in Portugal is dat je daar vervolgens de beschikking over de auto hebt. Dat betekent dat je gemakkelijker uitstapjes kunt maken naar bijvoorbeeld de grote steden.

Aan de andere kant liever niet met de auto naar de camping in Portugal? Je kunt uiteraard ook het vliegtuig pakken. Het grote voordeel is dat je er in maximaal een paar uur staat, je hoeft geen lange reis af te leggen door België, Frankrijk en Spanje. De temperatuur kan ook onderweg al flink oplopen, waardoor het wel zo comfortabel is om er gewoon met het vliegtuig naartoe te reizen. Je zorgt er op die manier voor dat je uitgerust aan kunt komen en je geen kostbare dagen kwijt bent aan het reizen van en naar de camping. In plaats daarvan kun je optimaal genieten van alles wat de camping in Portugal je te bieden heeft.

Online camping boeken in Portugal

De camping in Portugal kun je uiteraard gewoon online boeken, dit kun je eenvoudig via internet doen. In de meeste gevallen kan dat gewoon in het Nederlands of het Engels, waardoor je je de Portugese taal daarvoor niet machtig hoeft te maken. In plaats daarvan kun je eenvoudig aangeven op welke datum je graag wilt arriveren en hoe lang je daar vervolgens wilt blijven. Wil je van de ene camping in Portugal naar de andere trekken of er gewoon een paar weken doorbrengen? Je bepaalt uiteraard zelf hoe je naar Portugal wilt reizen. Op de camping in Portugal kun je er in ieder geval voor rekenen dat je een heerlijke tijd hebt en dat het je aan niets tekort zal komen.

Benieuwd naar welk type camping in Portugal je kunt verwachten? Je hebt er uiteraard een groot aantal campings aan het strand, waardoor je gemakkelijk verkoeling kunt zoeken. Daarnaast vind je in Portugal een aantal kleine campings waar je de mogelijkheid hebt om te genieten van de mensen en de natuur. Graag kamperen met een hond of op zoek naar een eco camping? Je vindt ze beiden in Portugal, het is de moeite waard om online door de verschillende campings te bladeren. Je krijgt op die manier een goed beeld van wat je er van kunt verwachten. Vervolgens kun je de camping in Portugal van je voorkeur online boeken, zodat er komend seizoen een plaats voor je vrij is en je daar kunt komen genieten.

Informatie over Portugal

Portugal grenst aan Spanje en het land heeft een lange kustlijn. Bij Portugal horen ook de eilandengroep Azoren en het eiland Madeira. Het grootste gedeelte van de inwoners is Rooms-Katholiek en de mensen bezoeken nog steeds met regelmaat de kerk. De hoofdstad van het land is Lissabon en het officiële betaalmiddel is de Euro.

Steden in Portugal

De hoofdstad en tevens bekendste stad van Portugal is Lissabon. Hier vind je veel historische gebouwen, zoals Mosterio dos Jeronimos. Een andere boeiende stad is Porto, die de naam te danken heeft aan de drank Port, die hier vandaan komt. Wil je naar een bosrijke omgeving, bezoek dan de stad Sintra. Hier kun je goed terecht voor ontspanning en mooie wandeling. Evora is een stad midden tussen de olijf- en wijngaarden.

Natuur

Een heel bekend natuurgebied in Portugal is de Algarve, dat zich behoorlijk uitstrekt. Hier komen veel toeristen op af. Portugal kent tevens verschillende nationale parken. Zo heb je bijvoorbeeld Penada Geres Nationaal Park. Hier leven beren en berggeiten. Ook het Montesinho Nationaal park is de moeite waard om te bezoeken. Hier vind je vooral veel kastanjebomen en kun je zwijnen, herten, vossen en wilde katten tegenkomen. In de winter kun je goed naar Estrela Nationaal park. Hier vind je verschillende skigebieden.

Beste reistijd Portugal

Je kunt Portugal het hele jaar bezoeken. Tijdens de zomermaanden is het erg warm, maar ideaal voor de verschillende stranden. Ook het voor- en najaar zijn qua temperatuur goed te bezoeken. In de winter zijn er diverse mogelijkheden om te skiën en snowboarden.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet nodig tijdens een bezoek aan Portugal. Wel wordt aangeraden om een goede reisverzekering af te sluiten die ook de medische kosten dekt. Dit wordt aangeraden, omdat je vaak meteen moet betalen voor de kosten in een ziekenhuis of bij een tandarts. Water uit de kranen kan niet overal gedronken worden. Het is dus het beste om flesjes water te kopen.

Klimaat in Portugal

Portugal kent een warm klimaat. In de zomer zijn de zomers warm en de winters droog. De temperaturen kunnen in de zomermaanden oplopen tot boven de dertig graden. Door de ligging aan zee, is het echter altijd goed te doen, ondanks de warmte. In sommige gebieden kan het in de wintermaanden sneeuwen en zijn er mogelijkheden voor een wintersportvakantie.