Campings Andalusië

Wie een veelzijdige kampeervakantie in Spanje wilt beleven, kiest voor een camping in Andalusië. Bij een vakantie naar het zuiden van Spanje denkt men vaak direct aan de Costa del Sol met haar witte stranden, maar er is nog zoveel meer: wat te denken van de prachtige bergketen Sierra Nevada met haar besneeuwde(!!) bergtoppen en historische steden als Granada en de hoofdstad Sevilla, direct om de hoek van een aantal van de mooiste campings in Spanje? Niet voor niets dat zoveel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Andalusië!

Kamperen in Andalusië

Elk jaar opnieuw kiezen duizenden kampeerliefhebbers voor een camping in Andalusië en vinden ze een plekje voor de tent of caravan.Een regio die niet alleen bekend staat om de prachtige steden als Sevilla, Malaga en Granada, maar ook om de vele andere trekpleisters. Denk daarbij aan Juzcar, een bijzonder dorpje dat ook wel het “Smurfendorp” wordt genoemd en ter promotie van een Smurfenfilm volledig blauw werd geverfd. Of het dorpje Tabernas, een “mini-Hollywood” in de woestijn waar veel bekende films zijn opgenomen, zoals” Indiana Jones and The Last Crusade”. Op de campings in Andalusië kijk je je ogen uit!

Campings Andalusië

De campings in Andalusië zijn net zo divers als de kampeerregio zelf. Verspreid over geheel Zuid-Spanje bieden ze tal van verschillende voordelen. Zo vind je op slechts luttele minuten van de hoofdstad van Andalusië, Sevilla, één van de meest authentieke campings in Andalusië, prachtig gelegen in een 7 hectare grote bosrijke omgeving. Alle ruimte voor je tent, caravan of camper in een prachtige setting.

Maar in Andalusië vind je natuurlijk ook campings die direct aan het water zijn gelegen. Het is hier in het zuiden van Spanje waar de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan samen komen, en campings vlakbij zee zijn er dan ook genoeg.

Actieve kampeerders kiezen natuurlijk voor een camping in Andalusië die rondom het prachtige natuurpark Sierra de Huétor zijn gesitueerd. Hier geniet je van een geweldig uitzicht op het Nationaal Park en start je de mooiste bergwandelingen. Heb je na een lange wandeling honger gekregen en wil je genieten van Spaanse delicatessen? De eeuwenoude stad Granada ligt op luttele kilometers afstand.

Je vindt dan ook altijd wel een camping in Andalusië die aansluit bij je persoonlijke voorkeuren en wensen. Je kunt tijdens je kampeervakantie hier letterlijk en figuurlijk alle kanten op!

Trekpleisters in Andalusië

Andalusië is niet alleen een regio die bekend staat om de prachtige natuur, heerlijke stranden en interessante steden als Sevilla, Malaga en Granada, maar ook om de vele andere trekpleisters in de regio.

Bezoek bijvoorbeeld eens Juzcar. Een bijzonder dorpje dat ook wel het “Smurfendorp” wordt genoemd en ter promotie van een Smurfenfilm volledig blauw werd geverfd! Of het dorpje Tabernas, een “mini-Hollywood” in de woestijn waar veel bekende films zijn opgenomen, zoals” Indiana Jones and The Last Crusade”. Er is zoveel authenticiteit te beleven tijdens je kampeervakantie op de campings in Andalusië!

Niet te missen zijn natuurlijk de vele Arabische invloeden in Andalusië. Liefhebbers van kunst, cultuur en historie kijken hun ogen uit in de grote steden. Het Alhambra in Granada bijvoorbeeld. Of het historische centrum van Sevilla wat werkelijk één groot openluchtmuseum is. Overal waar je kijkt zie je hoe zeer de Arabische architectuur Andalusië beïnvloed heeft.

Het is dan ook niet voor niets dat zoveel kampeerders elk jaar opnieuw terugkomen naar de campings in Andalusië. Het is onmogelijk om al het moois in de regio in één vakantie te aanschouwen. Daar heb je meerdere voor nodig!

Meer weten over Andalusië?