Campings Costa de la Luz

In het uiterste zuidwesten van Spanje vinden we de populaire kampeerregio Costa de la Luz. De kust van het licht wordt natuurlijk niet voor het niets zo genoemd. In sommige delen van de kampeerregio kun je rekenen op maar liefst 3000 zonuren per jaar! Wie een zon-zekere vakantie zoekt is dan ook prima op zijn plek op een camping aan de Costa de la Luz in Andalusië!

Kamperen aan de Costa de la Luz

Wie gaat kamperen aan de Costa de la Luz kiest (net als bij de andere Costa’s als de Costa Brava, de Costa Blanca, de Costa del Sol en de Costa Dorada) bewust voor een regio waar je kunt genieten van de ultieme zon-, zee- en strandvakantie. Prachtige stranden, heel veel zon en een authentiek Spanje. Dat is wat je kunt verwachten op de campings aan de Costa de la Luz.

Campings Costa de la Luz

De campings aan de Costa de la Luz liggen verspreid over het gehele westen van Andalusië. Het mag geen verrassing zijn dat de meeste campings aan de Costa de la Luz direct aan of vlakbij zee zijn gesitueerd. In veel gevallen stap je dan ook direct vanaf de camping het strand op voor een verfrissende duik of om tal van watersporten te beoefenen. Bij de meeste campings aan de Costa de la Luz huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan. Er zijn echter ook voldoende campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken. Zo ben je van alle gemakken voorzien tijdens de kampeervakantie. Iedere kampeerder vindt dan ook altijd wel een camping aan de Costa de la Luz die goed aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan de Costa de la Luz

Je vakantie aan de Costa de la Luz zal vooral in het teken staan van zon, zee en strand, maar er is nog zoveel meer te beleven in dit uiterste zuidelijke stukje van Spanje.

Zo vind je aan de Costa de la Luz bijvoorbeeld het prachtige natuurpark Parque Nacional de Doñana. Wandelaars en liefhebbers van natuur kunnen hier hun hart ophalen. Vogelspotters mogen het park al helemaal niet overslaan, want het is een gebied waar veel vogels overwinteren of een tussenstop maken gedurende hun reis richting Afrika.

De Costa de la Luz staat ook bekend om de vele witte dorpen in de regio. De mooiste vind je rondom Cádiz en in de Sierra de Aracena boven Huelva. Absoluut het bezoeken waard als je op de campings aan de Costa de la Luz verblijft!

Havenstad Cádiz is met het prachtige oude centrum sowieso het bezoeken waard. Kortstondig was de stad de hoofdstad van Spanje, is het de oudste stad van West-Europa en tevens het vertrekpunt van Columbus in 1492 voorafgaand aan zijn reis richting Amerika. Voldoende redenen om de stad aan een nader onderzoek te onderwerpen.

De hoofdstad van Andalusië, Sevilla, mag ook zeker niet overgeslagen tijdens je kampeervakantie aan de Costa de la Luz. Sevilla kent een geschiedenis die terug gaat tot minstens 1000 voor Christus en is in de loop der tijd in tal van handen geweest. Je vindt dan ook talloze invloeden van de oude heersers terug in de stad. De stad wordt immers niet voor niets één groot openluchtmuseum genoemd. Vergaap je aan de schitterende monumenten, kerken, parken en alle overige overblijfselen van de vele verschillende culturen. Strijk vervolgens na een dagje cultuur snuiven vooral neer op één van de gezellige terrasjes voor de heerlijkste lokale lekkernijen!

Eén ding is zeker als je kampeert aan de Costa de la Luz. Je gaat je geen moment vervelen! Het is dan ook niet zo gek dat veel vakantiegangers ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings aan de Costa de la Luz!

Meer weten over de Costa de la Luz?