Campings Zuid-Jutland

De campings in Zuid-Jutland liggen in het zuidelijke gedeelte van het schiereiland Jutland (Jylland op z’n Deens). Dit gedeelte van Denemarken is onder te verdelen in Noord-Jutland, Midden-Jutland, Zuid-Jutland en het Duitse Sleeswijk-Holstein. Zuid-Jutland is uitstekend te bereiken via Duitsland en ligt op slechts 7/8 uur rijden vanaf Utrecht. Het is dan ook niet zo vreemd dat de campings Zuid-Jutland en Fünen jaarlijkse duizenden vakantiegangers vanuit Nederland mogen verwelkomen!

Kamperen in Zuid-Jutland

Wie gaat kamperen in Zuid-Jutland verblijft in een regio met een bijzonder rijke historie. Door de eeuwen heen is dit gebied regelmatig van ‘eigenaar’ gewisseld en dit is terug te zien in de bezienswaardigheden in Zuid-Jutland. Toch is een vakantie in het zuiden van het schiereiland meer dan alleen historie en cultuur snuiven. De natuur is er prachtig en aan de kust geniet je natuurlijk van een echte strandvakantie. De campings in Zuid-Jutland liggen gelukkig verspreid over de gehele kampeerregio en zodoende is er voor ieder wel wat wils te vinden.

Campings Zuid-Jutland

De campings in Zuid-Jutland liggen verspreid over de volledige kampeerregio. Zo vind je er campings die in het heuvelachtige binnenland van Zuid-Jutland zijn gesitueerd, maar ook campings die direct aan of vlakbij de kust liggen. Of je nu op zoek bent naar een echte zon-zee-strand vakantie of meer een liefhebber bent van natuur: je vindt het in Zuid-Jutland.

Je kunt bij de meeste campings in Zuid-Jutland uitstekend terecht met je eigen camper of caravan, maar een aantal campings hier bieden je ook de mogelijkheid om een accommodatie van de camping te betrekken. Zo ben je van alle gemakken voorzien tijdens de kampeervakantie in Zuid-Jutland. Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping in Zuid-Jutland die goed aansluit bij de persoonlijke behoefte.

Vakantie in Zuid-Jutland

Tijdens je kampeervakantie in Zuid-Jutland zijn er tal van activiteiten te beoefenen en bezienswaardigheden te bezichtigen. Zon, zee en strand staan weliswaar centraal voor veel vakantiegangers in Zuid-Jutland, maar de natuur is er bijvoorbeeld ook prachtig. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en op je gemak de omgeving van de campings verkennen.

Een plek die je zeker niet over mag slaan tijdens de kampeervakantie hier is Nationaal Park de Waddenzee. Het is dé plek voor vogelspotters en delen van het park zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Liefhebbers van mooie fietstochten halen hun hart op in Zuid-Jutland. In deze regio vind je de langste fietsroute van het land waarbij het prachtige Deense landschap van tijd tot tijd onderbroken wordt door schitterende kastelen, eeuwenoude dorpjes en steden en een veelvoud aan musea. Zuid-Jutland wordt ook wel eens de schatkamer van Denemarken genoemd en dat is niet voor niets. Tal van overblijfselen aan vervlogen tijden zijn er te vinden en allemaal zijn ze het bezoeken zeker waard tijdens je verblijf op de campings in Zuid-Jutland.

Bezoek bijvoorbeeld de oudste stad van Denemarken: Ribe. Ribe is niet alleen de oudste stad van Denemarken. Het is zelfs de oudste stad van Scandinavië! Het stadje staat bol van de oude vakwerkhuizen, maar er zijn zat andere bezienswaardigheden te bezichtigen zoals De Romaanse domkerk uit 1117, het Raadhuis (wat overigens het oudste raadhuis van Denemarken is) en het Ribe Vikingecenter waar de Vikingtijd wordt uitgebeeld.

Al met al is het niet voor niets dat zoveel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Zuid-Jutland. De kampeerregio biedt voldoende vertier voor jong en oud en je raakt simpelweg niet uitgekeken op de prachtige natuur, de fijne stranden en de veelvoud aan historische gebouwen, dorpjes en steden!

 

Meer weten over Zuid-Jutland?