Campings Funen

Wie gaat kamperen op Funen verblijft op het tweede grootste eiland van Denemarken. Tussen Seeland aan de ene kant en Zuid Jutland aan de andere kant is Funen een heerlijke vakantiebestemming voor jong en oud. Het klimaat is er aangenaam, de stranden zijn fijn en de zacht glooiende heuvels nodigen uit om al wandelend of fietsend verkend te worden. Niet zo gek dat de campings Funen ieder jaar duizenden toeristen mogen verwelkomen.

Kamperen op Funen

Funen, (Fyn) op z’n Deens, wordt ook wel het tuineiland van Denemarken genoemd en als je op de campings op Funen komt begrijp je al snel waarom. Het landschap vol glooiende heuvels, boomgaarden en vakwerk boerderijen met rieten daken doet haast sprookjesachtig aan. Waarschijnlijk haalde de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen (die geboren is op het eiland) zijn inspiratie regelrecht uit het eiland zelf. Je kampeervakantie op de campings op Funen is dan ook één en al genieten!

Campings Funen

De campings op Funen zijn vaak aan zee gesitueerd of liggen hier vlakbij. De watersportliefhebbers en zonaanbidders hoeven dan ook nooit ver te lopen voor een verfrissende duik in zee. Je vindt op Funen basic campings, maar ook luxere campings waar je van alle gemakken voorzien bent tijdens je kampeervakantie. Bij de meeste campings huur je een staanplaats voor je eigen tent of caravan, maar er zijn ook campings op Funen te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt huren. Zo is er voor ieder wat wils in dit mooie stukje Denemarken!

Vakantie op Funen

Tijdens je kampeervakantie op Funen kun je werkelijk alle kanten uit. Het eiland is verbonden met het vasteland van Jutland door de Kleine Beltbrug en met Seeland door de brug over de Grote Belt. Kleine bruggen en veerverbindingen brengen je naar de Zuid-Funense archipel.

Funen is een eiland wat je uitstekend al wandelend of fietsend kunt verkennen. De talloze fietsroutes zijn het bewijs dat Funen een geliefde vakantiebestemming is voor fietsers en liefhebbers van de mooie natuur. Onderweg kom je pittoreske dorpjes en oude stadjes tegen, maar de echte toeristische trekpleister bevindt zich in de belangrijkste stad van het eiland: Odense.

Odense is meer dan alleen de geboortestad van Hans Christian Andersen, al is een bezoek aan zijn geboortehuis en het naar hem vernoemde museum zeker de moeite waard. Hier laat je je verrassen en inspireren door de wereld die de dichter en kunstenaar schiep. Een hele andere wereld, maar ook erg leuk om te doen met de kinderen is de dierentuin in Odense. Laat ze kennis maken met meer dan 2000 dieren tijdens hun kampeervakantie op de campings op Funen!

In Kvændrup vind je het schitterende slot Egeskov, wat geldt als één van de mooiste gebouwen uit de Renaissance in Europa. Er is onder andere ’s werelds grootste poppenhuis en de historische tuinen bij het kasteel hebben al diverse prijzen in de wacht gesleept.

De Zuid-Funense Archipel in de oostzee is misschien nog wel het mooiste van de vakantie op de campings op Funen. Via bruggen of veerboten zijn de 55 eilanden verbonden en zo hop je eenvoudig van eiland naar eiland. De eilanden zijn stuk voor stuk plaatjes uit een fotoboek: een schilderachtige natuur, gezellige dorpjes en mooie havens. Absoluut het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie in Funen.

Meer weten over Funen?