Campings Seeland

Wie gaat kamperen op Seeland verblijft op het grootste eiland van Denemarken. Met campings aan de kust geniet je hier van een heerlijke zon, zee en strand vakantie, die je uitstekend kunt combineren met stedentrips naar Kopenhagen in Hovestaden en het Zweedse Malmö. Het is dan ook niet zo gek dat de campings Seeland ieder jaar veel bezoekers mogen verwelkomen.

Kamperen op Seeland

Seeland, Sjælland op z’n Deens, is een heerlijke vakantiebestemming voor jong en oud. Liefhebbers van rust en natuur kunnen hier hun hart ophalen, maar ook de actievere kampeerder zit op Seeland goed op z’n plek. Met campings die verspreid liggen over het gehele eiland zit er altijd wel een camping op Seeland bij die bij je past!

Campings Seeland

De campings op Seeland liggen over het hele eiland verspreid, maar grotendeels wel allemaal direct aan of vlakbij de kust. Je vindt er bijvoorbeeld campings die in het prachtige zuid Seeland zijn gesitueerd waar de natuur overweldigend is. Te midden van de hoogste kliffen van Denemarken verblijf je op één van de gezellige campings in Seeland zuid, op eilanden als Falster, Lolland en Møn. De campings in het noorden van Seeland zijn ideaal voor wandelaars en fietsers. Het glooiende landschap vol bossen en meren is het decor tijdens je kampeervakantie. De campings op Seeland die in het westelijke gedeelte van het eiland liggen trekken liefhebbers van historie en cultuur. Vanaf de campings is het een waar genot om de pittoreske dorpjes en havenstadjes aan de kust te ontdekken. Natuurlijk is een frisse duik in zee nooit ver weg bij de campings op Seeland.

Vakantie op Seeland

Tijdens je kampeervakantie op de campings in Seeland kun je letterlijk alle kanten op. Kopenhagen (København op z’n Deens) is dé stad die je moet bezoeken. De oude havenstad met de gekleurde panden en haar beroemde kleine Zeemeermin is al sinds jaar en dag een hotspot tijdens je vakantie op Seeland. De lijst met bezienswaardigheden is lang. Je vindt hem hier.

De natuur op het gehele eiland is prachtig en uitstekend al wandelend en fietsend te verkennen. In het noorden van Seeland tref je groene bossen, grote meren en een rustige kustlijn. Ideaal voor een kampeervakantie met (jonge) kinderen. Zeker leuk om te bezoeken is het beroemde Kasteel Kronborg, beroemd door Shakespeare’s Hamlet en een UNESCO Werelderfgoed locatie.

In het zuiden van Seeland vind je de twee hoogste kliffen van Denemarken: Møn’s Klint en Stevns Klint. Deze witte forten grenzen aan de Oostzee en zijn een geweldige plek om te ontdekken. Neem tijdens het wandelen wel de fotocamera mee, want je schiet er werkelijk de mooiste plaatjes!

Ook mogelijk tijdens je kampeervakantie op de campings op Seeland: een dagje ‘buitenland’. Het Zweedse Malmö is uitstekend bereikbaar vanaf Seeland. Via de Sontbrug rij je in iets meer dan een halfuur van Kopenhagen naar de op twee na grootste stad van Zweden. Malmö is een prachtige stad om te verkennen tijdens je kampeervakantie op Seeland en alle belangrijke bezienswaardigheden zijn er teveel om op te noemen. Je vind ze hier.

Al met al biedt Seeland als kampeerregio alles wat je van een vakantiebestemming mag verwachten: zon, zee, strand, natuur, cultuur, historie en heel veel gezellige campings!

Meer weten over Seeland?