Campings Hovestaden

Hovestaden (Hoofdstad op z’n Nederland’s) is een regio in Denemarken die pas sinds 2007 bestaat. Hoofdstad Kopenhagen, het noordoosten van Seeland en het eiland Bornholm behoren tot de kampeerregio. Een kampeervakantie op de campings in Hovestaden is dan ook ronduit divers te noemen!

Kamperen in Hovestaden

Wie gaat kamperen in Hovestaden heeft keuzes te over. Je vindt er bijvoorbeeld campings die niet ver gesitueerd zijn van het prachtige Kopenhagen, maar ook campings op Bornholm waar je geniet van een echte zon-zee-strandvakantie kampeervakantie. Zelfs een dagje Zweden behoort tot de mogelijkheden tijdens je vakantie in dit bijzondere stukje Denemarken. Het is daarom niet zo gek dat de campings in Hovestaden jaarlijks veel bezoekers trekken.

Campings Hovestaden

De campigns in Hovestaden liggen op het grootste eiland van Denemarken, Seeland, of op het oostelijker gelegen eiland Bornholm. De zee is dan ook nooit ver weg bij de campings in Hovestaden en een groot deel van de campings liggen zelfs direct aan zee!

Je kunt in deze regio doorgaans goed terecht met je eigen camper, caravan of tent, maar ook zijn er voldoende campings te vinden in Hovestaden waar de campings de mogelijkheid bieden om een accommodatie van de camping te betrekken. Zo heb je wel de lusten van het kamperen, maar niet de lasten en kun je Hovestaden volledig op je gemak verkennen.

Vakantie in Hovestaden

Dat er voldoende te zien en te beleven is op de campings in Hovestaden moge duidelijk zijn.

De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, ga je natuurlijk bezoeken tijdens je kampeervakantie in Hovestaden. De stad die is gesticht in de Middeleeuwen doet zijn originele naam (Koopmanshaven) niet helemaal meer eer aan, maar de gekleurde handelspanden in de haven van Kopenhagen vertellen de verhalen van weleer. Ook de belangrijkste toeristische trekpleister vind je hier in de haven: het wereldberoemde beeld van de kleine Zeemeermin trekt jaarlijks duizenden mensen naar de gezellige campings in Hovestaden. Natuurlijk is er nog meer te bezichtigen in Kopenhagen. Je vindt de hele lijst hier.

Als je een liefhebber bent van grote steden, mag je eigenlijk Malmö aan de andere kant van de Øresund (zeestraat) ook niet overslaan tijdens je verblijf op de campings in Hovestaden. De Zweedse stad is middels de Sontbrug goed bereikbaar en zeker het bezoeken waard. Je vindt er diverse bijzondere bezienswaardigheden zoals het kasteel Malmöhus, het Raadhuis en de prachtige Sankt Petri kyrka (Sint-Pieterskerk). Een overzicht van alle bezienswaardigheden in Malmö kun je hier bekijken.

Als je niet voor een camping op Bornholm hebt gekozen is het eiland in de Oostzee ook zeker een bezoekje waard. Middels de veerboot zijn de overige Deense eilanden (waaronder dus Bornholm) uitstekend te bereiken. Vooral de natuur is de reden dat vakantiegangers het eiland ten noorden van Duitsland en Polen graag bezoeken. Een echte aanrader is het natuurgebied Almindingen en het nabij gelegen Echodal. Vanaf de uitkijktoren in Rytterknægten heb je een geweldig uitzicht over de bossen en rotsformaties. Rønne is de hoofdstad van het eiland en hier tref je meerdere toeristische trekpleisters die het bezoeken zeker waard zijn tijdens je kampeervakantie op de campings in Hovestaden.

Meer weten over Hovestaden?