Campings Bornholm

Het Deense eiland Bornholm ligt in de Oostzee ten oosten van Denemarken en ten noorden van Duitsland en Polen. Het eiland wordt ook wel het zonneschijneiland genoemd, of Solskinsøen op z’n Deens. De naam doet het al vermoeden, maar op de campings op Bornholm kun je rekenen op flink wat zonuren per dag. Het is dan ook niet voor niets dat Bornholm jaarlijks meer dan 600.000 toeristen mag verwelkomen!

Kamperen op Bornholm

Wie gaat kamperen op Bornholm kan rekenen op een echte zon-zee-strand vakantie. Veel van de campings op het Deense eiland zijn direct aan of vlakbij zee gesitueerd zodat je nooit lang hoeft te wandelen of fietsen voordat je op de prachtige Deense stranden staat. Toch is er meer te beleven op Bornholm. De natuur is er bijvoorbeeld prachtig en er zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden te vinden die het bezoeken zeker waard zijn tijdens de kampeervakantie op de campings op Bornholm.

Campings Bornholm

De campings op Bornholm zijn nooit ver verwijderd van het strand en de zee. Je vindt ze van oost naar west en van noord naar zuid. Slechts één camping op Bornholm is in het binnenland gevestigd, maar ook vanaf deze camping hoef je nooit ver te reizen om op het strand te komen. Je hebt keuze uit basic campings op Bornholm, maar je vindt er ook zeer luxe campings waar je van alle gemakken voorzien bent. Bij veel campings op het eiland kun je terecht met je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt huren gedurende de kampeervakantie.

Vakantie op Bornholm

Je kunt tijdens je kampeervakantie op de campings op Bornholm alle kanten op. De meeste vakantiegangers komen naar het eiland om van de zon, de zee en het strand te genieten. In de zomer zijn de temperaturen aangenaam en naast lekker luieren kun je er ook tal van watersportactiviteiten beoefenen.

Liefhebbers van natuur en rust kunnen hun hart ophalen op Bornholm. Het eiland staat bekend om haar prachtige landschappen. Je vindt er loofbossen, naaldbossen, zandduinen, rotsformaties en diverse schitterende watervallen. Ekkodalen (het Echodal) is het apart benoemen zeker waard. Je vindt het gebied in het midden van het eiland en de kloof is een heerlijk gebied om te wandelen. Schreeuw het tijdens je wandelingen eens flink uit en je begrijpt direct waarom het dal het Echodal wordt genoemd.

Bezienswaardigheden zijn er ook genoeg op Bornholm. Zo is de uitkijktoren in Rytterknægten in natuurgebied Almindingen een geliefde plek onder toeristen. Vanaf de toren heb je een overweldigend uitzicht over het natuurgebied en de omliggende omgeving. Op Bornholm broeden meer dan 100 vogels en de toren wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor vogeltrekwaarnemingen.

Rønne is de hoofdstad van het eiland en hier tref je meerdere toeristische trekpleisters. De Sankt Nicolai Kirke in de haven is niet te missen. De kerk stamt uit de Late Middeleeuwen en is zeker het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie op de campings op Bornholm. Bezoek dan ook direct het Bornholms museum want veel van de originele meubels van de kerk zijn te bezichtigen in het museum.

Het Rønne Theater mag je ook absoluut niet overslaan als je in de hoofdstad bent. Het oudste theater van Denemarken werd in 1738 opgeleverd en trekt jaarlijks meer dan 25.000 bezoekers. Naast professionele voorstellingen geniet je hier ook van amateurs die hun kunsten vertonen en het jaarlijkse Bornholmerrevy (Bornholmerrevue) is het absolute hoogtepunt.

Al met al hoef je je geen moment te vervelen tijdens je kampeervakantie op dit bijzondere eiland en daarom is het ook niet zo vreemd dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de gezellige campings op Bornholm!

Meer informatie over Bornholm?