Campings Noord-Jutland

De campings in Noord-Jutland liggen in het uiterste noorden van DenemarkenJylland, zoals Jutland op z’n Deens heet, is een schiereiland. Het is onder te verdelen in Noord-Jutland, Midden-Jutland, Zuid-Jutland en het Duitse Sleeswijk-Holstein. In het noorden van het schiereiland is het vooral genieten. Het is dan ook niet gek dat de campings Noord-Jutland jaarlijks duizenden toeristen mogen verwelkomen.

Kamperen in Noord-Jutland

Wie gaat kamperen in Noord-Jutland ervaart het echte eiland gevoel. De enorme Limfjord scheidt de top van Denemarken met het vasteland van Jutland. Als je op de campings in Noord-Jutland verblijft geniet je van meer zonuren en meer licht dan in elke andere regio van Denemarken. Het nodigt uit voor lange zwoele zomeravonden op het campingterrein in deze uiterst noordelijk gelegen streek van Denemarken.

Campings Noord-Jutland

De campings in Noord-Jutland liggen verspreid over de gehele kampeerregio. Wel ligt het grootste gedeelte van de campings aan of vlakbij zee. Ideaal voor de watersporter die naar Noord Jutland trekt om watersport te beoefenen. Bij de meeste campings in Noord-Jutland huur je een staanplaats, maar er zijn ook campings te vinden waar je een accommodatie van de camping kunt betrekken. Voor ieder type kampeerder is er dan ook altijd wel een camping in Noord-Jutland te vinden die goed aansluit bij de persoonlijke voorkeuren en wensen.

Vakantie in Noord-Jutland

Tijdens je kampeervakantie in Noord-Jutland zijn er tal van activiteiten te beoefenen en bezienswaardigheden te bezichtigen. Zon, zee en strand staan weliswaar centraal voor veel vakantiegangers in Noord-Jutland, maar de natuur is er bijvoorbeeld ook prachtig. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen en op je gemak de omgeving van de campings verkennen.

Nordjylland kent een rijke historie en op zat plaatsen zie je sporen van weleer. Indrukwekkend is de grootste Vikingbegraafplaats in Lindholm Hoje. De imposante steencirkels nemen je terug in de tijd waar het ruige Vikingenbestaan tha way of life was. Een ander bijzonder plekje in Noord-Jutland vind je in Skagen. Aan het einde van de negentiende eeuw verzamelden een aantal schilders zich in het plaatsje en lieten zich inspireren door de omgeving. In de musea in het stadje kun je de werken van de schilders bewonderen.

Wie op de campings in Noord-Jutland verblijft mag natuurlijk twee beroemde natuurfenomenen hier niet overslaan. Råbjerg Mile is de grootste wandelende duin van Denemarken en Noord-Europa. De duin beweegt tot wel 18 meter per jaar in noordoostelijke richting. Het andere fenomeen vind je in grenen. Hier ‘kussen’ de Noordzee en het Kattengat elkaar en kun je dus met allebei je benen in een andere zee staan!

Een laatste topattractie in Noord-Jutland is de hoofdstad van Noord-Jutland, Aalborg. De oude havenstad bevat enkele architectonische hoogtepunten zoals het Musikkenshus en het Utzon center. Ook de Kathedraal van St. Budolfi en de zetel van de lutherse bisschop van de Deense Volkskerk zijn het bezoeken waard tijdens je kampeervakantie op de campings in Noord-Jutland!

Meer weten over Noord-Jutland?