Campings Antwerpen

Wie gaat kamperen in de provincie Antwerpen kan natuurlijk niet om de stad Antwerpen heen. Toch biedt de kampeerregio nog voldoende activiteiten en bezienswaardigheden dan enkel de grote stad zelf. Met omliggende kampeerregio’s als Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg en natuurlijk Noord-Brabant en Zeeland in Nederland is een uitstapje vanaf de camping in Antwerpen dan ook zo gemaakt.

Kamperen in Antwerpen

Kamperen in Antwerpen doe je meestal vanuit het oogpunt dat je lekker dicht bij de grote stad bent en dat overige steden als bijvoorbeeld Gent, Brussel en Eindhoven ook goed te bereiken zijn. Geniet van de drukte van de wereldstad Antwerpen, bezoek de haven en slenter door de binnenstad langs de dure designer winkels. Nuttig vervolgens een lekker koud Belgisch biertje op één van de vele gezellige terrasjes. Bij sommige biercafé’s kun je uit wel honderden verschillende bieren een keuze maken. Kamperen in Antwerpen is dan ook echt genieten van het goede leven!

Campings Antwerpen

De campings in Antwerpen liggen in of vlakbij de stad Antwerpen zelf. Toch is het niet op iedere camping in Antwerpen een drukte van jewelste en tref je er ook campings die in rustige (natuur)omgevingen zijn gesitueerd.

Bij de meeste campings in Antwerpen kun je terecht voor een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper, maar er zijn ook een aantal campings in Antwerpen te vinden waar je een sta-caravan, tent of bungalow ter plaatse kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent.

Er is dan ook voor ieder type kampeerder wel een camping in Antwerpen te vinden die aansluit bij de persoonlijke behoeftes.

Vakantie in Antwerpen

Je vakantie in Antwerpen begint natuurlijk op de camping in Antwerpen, maar waarschijnlijk zul je al gauw naar de stad trekken om Antwerpen te verkennen. De oude historische binnenstad nodigt uit om ontdekt te worden. Een aanrader hierbij is om samen met een gids een rondtocht te doen door Antwerpen waarbij je langs alle belangrijke bezienswaardigheden zoals het Steen, de Bourla en De Grote Markt zult komen. Wil je de stad eens van een andere kant zien? Doe de zogenaamde ruienwandeling en ontdek de stad van onder de grond! Bekijk voor alle belangrijke bezienswaardigheden in Antwerpen zeker even de officiële website van Antwerpen.

Natuurlijk mag je ook de overweldigende haven van Antwerpen niet overslaan tijdens je verblijf op de camping in Antwerpen. De Port of Antwerp heeft zijn plek in de internationale handel wel verdiend en geldt als tweede haven van Europa, na Rotterdam. Lekker de hele dag boten en schepen kijken en wie het echt goed wilt aanpakken stapt natuurlijk op de rondvaartboot die je de haven van Antwerpen laat zien vanaf het water.

Wie op zoek is naar een kampeervakantie waarin voldoende te beleven is voor jong en oud, zit op een camping in Antwerpen helemaal op z’n plek. Niet voor niets dat veel vakantiegangers ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings in Antwerpen!

Meer weten over Antwerpen?