Campings Belgische kust

Kamperen aan de Belgische kust is natuurlijk heerlijk vertoeven aan de Noordzee en genieten van zon, zee en strand. Lekker uitwaaien tijdens een stevige wandeling of toekijken hoe de kinderen zandkastelen bouwen. Toch is er nog veel meer te beleven op de campings aan de Belgische kust.

Kamperen aan de Belgische kust

De gehele kustlijn van België ligt in de provincie West-Vlaanderen. Een uitstapje naar aangrenzende kampeerregio’s als Henegouwen, Oost-Vlaanderen of het Nederlandse Zeeland is echter zo gemaakt. Je hoeft dan ook echt niet de gehele vakantie op het strand te verblijven tijdens je kampeervakantie op de camping aan de Belgische kust. Er zijn voor ieder type kampeerder wel activiteiten en bezienswaardigheden aan de Belgische kust te vinden die van de vakantie een topvakantie maken.

Campings Belgische kust

Eerlijk is eerlijk; de campings aan de Belgische kust liggen allemaal op een steenworp afstand van het strand en de zee. De populairste badplaatsen Oostende, Knokke-Heist en Blankenberge herbergen de meeste campings aan de Belgische kust en staan garant voor voldoende vertier voor zowel jong, als oud.

Bij de meeste campings aan de Belgische kust huur je een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan, maar er zijn ook een aantal campings aan de Belgische kust te vinden waar je ter plaatse een tent, bungalow of sta-caravan kunt huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan de Belgische kust

Het is niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw terugkeren naar de campings aan de Belgische kust. Je hoeft immers slechts een paar uurtjes te rijden (in de meeste gevallen) om tot een echte zon-zee-strand vakantie te komen. Geen ellenlange files en uren in de auto. Ideaal natuurlijk voor gezinnen met (jonge) kinderen.

In de bekende badplaatsen aan de Belgische kust (Oostende, Knokke-Heist en Blankenberge) bruist het van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Duik het nachtleven in of geniet op één van de gezellige terrasjes van een heerlijke maaltijd in combinatie met een verfrissende drankje.

Toe aan iets anders dan luieren op en aan het strand? Bezoek dan zeker Brugge eens. Als één van Europa’s oudste steden is hier voldoende te ontdekken. Slenter door het middeleeuwse centrum en bezoek belangrijke (historische) gebouwen en musea. Alle bezienswaardigheden in Brugge tref je op de officiële website van de stad Brugge.

Een andere stad die tevens het bezoeken meer dan waard is, is Gent gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen. Ook deze stad staat bol van de historie. Bezoek bijvoorbeeld het prinsenhof, de Belforttoren of de Sint-Baafkathedraal. Alle belangrijke bezienswaardigheden ontdek je op de officiële website van Gent.

Tijdens je vakantie aan de Belgische kust mag een bezoek aan het indrukwekkende In Flanders Field museum in Iepen eigenlijk ook niet ontbreken. Ontdek de persoonlijke verhalen van soldaten die aan het front moesten vechten in de verschrikkelijke loopgravenoorlog in België. Voor liefhebbers van historie is dit museum er dan ook eentje die je bovenaan de to-do list moet plaatsen tijdens je kampeervakantie aan de Belgische kust.

Een vakantie aan de Belgische kust is zoals je hebt kunnen ontdekken veel meer dan alleen maar rondhangen op het strand en dobberen in zee. Er is zoveel te doen en te beleven dat het een opgave wordt om dit in 1 kampeervakantie allemaal in te plannen. Niet gelukt? Geen ramp. Boek je volgend jaar toch gewoon opnieuw een camping aan de Belgische kust!

Meer weten over de Belgische kust?