Campings Kempen

Nabij de Nederlandse grens met Nederlandse kampeerregio’s als Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en Belgische regio’s als Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg in de directe omgeving, bieden de Kempen voldoende vertier voor jong en oud tijdens hun vakantie op de camping in deze prachtige kampeerregio. Niet voor niets dat veel kampeerders ieder jaar opnieuw kiezen voor een camping in de Kempen!

Kamperen in Kempen

Wie gaat kamperen in Kempen (België) verzekert zichzelf van een kampeervakantie waar veel te doen en te beleven valt. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen en fietsen in de prachtige natuur en een uitstapje is met zoveel andere kampeerregio’s en een geweldige stad als Antwerpen in de buurt, zo gedaan. Steden als Antwerpen, Brussel, Eindhoven en Maastricht zijn namelijk nooit ver rijden vanaf de camping op de Kempen.

Campings Kempen

De campings op de Belgische Kempen liggen goed verspreid over de regio, maar allen nooit ver weg van het natuurschoon wat de Kempen te bieden heeft. Veelal huur je een staanplaats voor je eigen tent, caravan of camper bij de campings in de Kempen, maar veel campings bieden je ook de mogelijkheid om een bungalow, tent of sta-caravan ter plaatse te huren zodat je van alle gemakken voorzien bent. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping in de Kempen te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en behoeften.

Vakantie in de Kempen

Liefhebbers van mooie wandel- en fietsroutes kunnen hun geluk niet op op de Kempen. Met meer dan 2.000 kilometer fietspaden kun je de omgeving perfect met de fiets verkennen en de wandelaars onder ons kunnen hun hart ophalen met de 10 wandelnetwerken binnen de kampeerregio. Voor ruiters is het ruiternetwerk tussen Taxandria en Campinia een absolute aanrader en wie liever het water op trekt, huurt natuurlijk een kano en verkent de Kempen vanaf het water.

Wie van kunst en cultuur houdt kan natuurlijk niet om de stad Antwerpen heen. De stad is goed toegankelijk vanaf alle campings in de Kempen en biedt zoveel bekijks, dat het lastig wordt om alle bezienswaardigheden die de stad rijk is in 1 dag te zien. Hetzelfde geldt natuurlijk voor andere makkelijk te bereiken steden als Eindhoven, Maastricht, Leuven en Brussel.

Een bezoek aan het beroemde kasteel Hex mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de vakantie op de camping in de Kempen. Het uit de 18de eeuw daterende kasteel heeft zijn sfeer, tradities en karakter door de tijd heen weten te behouden en is dan ook zeker een bezoekje waard. Ontdek de het kasteel en de bijbehorende tuinen, landerijen, boomgaarden en bossen.

Wie met de kinderen op kampeervakantie naar de Kempen gaat, gaat natuurlijk een dagje naar Bobbejaanland of naar de Olmense Zoo. Andere leuke attracties voor gezinnen met kinderen zijn recreatie- en natuurpark Keiheuvel en recreatiedomein Zilvermeer.

Het zal je intussen niet ontgaan zijn dat de Belgische Kempen als kampeerregio voldoende vertier biedt voor jong en oud en je verzekerd bent van een topvakantie op een camping in de Kempen.

Meer informatie over de Kempen?