Malta

Malta is een land gelegen in de Middellandse Zee en er zijn voldoende mogelijkheden voor toeristen om een geweldige vakantie te hebben.

Informatie over Malta

Malta is een land dat in de Middellandse Zee ligt. Het land bestaat uit verschillende eilanden, namelijk Malta, Gozo, Comino, Manoel Island, Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul’s Islands. Niet alle eilanden worden bewoond door mensen. De hoofdsta van het land is Valletta en er wordt betaald met de Euro.

Steden in Malta

De hoofdstad van Malta is Valetta. Deze stad staat bekend om de grote hoeveelheid mooie tuinen, met geweldige uitzichten over de stad. Ook mooi is de stad Mdina. Deze stad is zo’n 3000 jaar oud en er zijn nog talloze historische bezienswaardigheden. De stad Hagar heeft veel oude tempels en een aantal hiervan kun je bezoeken.

Natuur

Malta lijkt misschien wat saai, omdat je er vooral veel rotsen vindt en weinig begroeiing. Is er echter wel een bos op het eiland aanwezig: Buskett Gardens. Hier kun je mooie wandelingen maken. Mensen die dieren willen spotten zullen enkel wat vogels, insecten en reptielen tegenkomen. Voor de onderwaterwereld moet je echter wel naar Malta. Je kunt hier heel goed snorkelen en duiken en er zijn vissoorten te bewonderen die alleen bij Malta voorkomen.

Beste reistijd Malta

De beste periode om naar Malta te reizen is die van april tot en met oktober. De temperaturen kunnen in juni, juli en augustus enorm hoog oplopen. Door de zee en de wind merk je dit echter niet zo snel. Wil je veel met het openbaar vervoer op Malta reizen? Dan kun je het beste in het voorjaar gaan. In de zomermaanden is het hiervoor vaak veel te druk.

Gezondheid

Inentingen voor Malta zijn niet verplicht. Alleen als je voor je bezoek aan Malta in een gebied bent geweest waar de kans op gele koorts aanwezig is, moet je je inenten tegen gele koorts. De gezondheidszorg in Malta is vergelijkbaar met die van Nederland en er zijn voldoende artsen, ziekenhuizen en apotheken. Het beste kun je water drinken uit flesjes. Voorkom het drinken van water uit de kraan, want hier kun je ziek van worden.

Klimaat van Malta

Malta kent heerlijke zomers met temperaturen van ruim dertig graden. Het hele jaar zal de temperatuur doorgaans niet beneden de 15 graden komen. Regen valt er vooral van november tot en met februari. In de rest van de maanden valt er weinig tot geen regen.