Noorwegen

Noorwegen is een land in Scandinavië dat voor de toeristen vooral vanwege de prachtige natuur heel interessant is. Vooral de campings in Noorwegen zijn een aanrader voor iedere reiziger. Wat is er zoal te doen in dit schitterende land?

Informatie over Noorwegen

Noorwegen ligt in het Noorden van Europa en grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het land hoort bij Scandinavië. Veel Noren zijn lid van de kerk en hebben een Christelijk geloof. Toch worden de meeste kerken niet veel meer bezocht. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo en mensen betalen er met de Noorse Kroon.

Steden in Noorwegen

Echt grote steden heb je niet in Noorwegen. Oslo is de hoofdstad en bekendste stad van Noorwegen. Je vindt hier veel historische bouwwerken en ook hangt er een fijne sfeer. Een andere boeiende stad is Trondheim, waar je veel bijzondere musea kunt vinden, waar je vaak met leuke kortingen naar binnen kan. Bergen is de op één na grootste stad. Het regent veel in deze stad en er zijn zelfs speciale evenementen voor de regen.

Natuur

De meeste mensen komen naar Noorwegen vanwege de prachtige natuur. Er zijn in het land erg veel fjorden en bij iedere fjord heb je een schitterend uitzicht. Noorwegen kent diverse natuugebieden waar veel diersoorten voorkomen. Denk aan herten, vogelsoorten en de bruine beer. Als je in de juiste periode naar Noorwegen gaat, kun je het bijzondere Noorderlicht zien.

Beste reistijd Noorwegen

Wil je naar Noorwegen, dan is de beste reisperiode tussen mei en september. In de wintermaanden is het erg koud en zijn veel openbare wegen gesloten vanwege de sneeuw Houd er rekening mee dat je ook in het voorjaar lang niet overal kunt komen. Dat komt door het smeltwater en overstromingen. In de winter kun je wel goed wintersporten in het land.

Gezondheid

Vaccinaties zijn in Noorwegen niet nodig. In de zomermaanden moet je goed opletten waar je gaat zwemmen. Ga niet zomaar in stilstaand water zwemmen. Ook is de kans op legionella aanwezig. Daarom wordt aangeraden om altijd de heetwaterkraan eerst te laten lopen, voordat je gebruik maakt van het water. Dit geldt ook voor de kraan van de douche en het bad. De gezondheidszorg is verder erg goed in Noorwegen en er zijn verschillende ziekenhuizen en artsen te vinden.

Klimaat in Noorwegen

Noorwegen ligt op dezelfde breedtegraad als Alaska en Groenland en het is er dus in de winters erg koud. Zomers kan het echter prima weer zijn en heb je te maken van temperaturen tussen de 15 en 25 graden. In de wintermaanden kan de temperatuur dalen tot-15 graden. Hoe meer je naar het noorden gaat, hoe kouder het in de winter meestal is.