Turkije

Turkije is een geliefd vakantieland bij veel toeristen. Het land ligt zowel in Europa als in Azië en dit merk je vooral heel goed in Istanbul. De temperatuur in Turkije is zeer aangenaam en er zijn leuke stranden te bezoeken, maar ook de steden zijn erg boeiend.

Over Turkije

Turkije is een land dat gedeeltelijk in Europa en gedeeltelijk in Azië ligt. Turkije grenst aan de landen Bulgarije, Griekenland, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. De meeste mensen in Turkije zijn aanhangers van de Islam. De hoofdstad van het land is Ankara en men betaalt er met de Turkse Lira.

Steden in Turkije

Hoofdstad Ankara is een levendige stad met veel markten en bedrijvigheid. Ook kun je er veel musea bezoeken. Een andere interessante stad is Istanbul. Deze stad ligt op de grens van Europa en Azië en dit kun je goed zien: je vindt er zowel Europese als Aziatische invloeden. Van is ook een interessante stad, dat aan het Vanmeer ligt. Zoek je veel historie? Ga dan naar Bogazkale. Je kunt hier veel oude opgravingen zien.

Badplaatsen

Turkije wordt voor toeristen steeds bekender, dankzij de vele badplaatsen die het land te bieden heeft. Zo heb je bijvoorbeeld Bodrum, met de Petrusburcht en een onderwatermuseum. Ook bekend is Alanya, met de zogenaamde piratenrots en de liefdesrots. Marmaris is een badplaats waar je ook speciale modderbaden en zwavelbaden kunt nemen. Vrijwel alle badplaatsen hebben veel bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Turkije is van mei tot en met oktober. De temperatuur is dan aangenaam en het is het toeristenseizoen dan. In juli en augustus kan het overdag te heet zijn voor activiteiten, maar als je de dagen zo inplant dat je ’s ochtends activiteiten doet, is het prima te doen. Je kunt ook goed naar Turkije reizen in de winter. De temperatuur is dan ook prima in orde.

Gezondheid in Turkije

Voor een reis naar Turkije worden vaccinaties aangeraden tegen DTP en hepatitis A. Neem echter wel altijd contact op met de GGD of je huisarts voor meer informatie en de laatste ontwikkelingen over de inentingen. De hygiëne in Turkije is redelijk, maar het is toch verstandig op te letten wat je eet en drinkt. Ook is het verstandig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen als je naar Turkije gaat.

Klimaat van Turkije

Het klimaat van Turkije is erg divers, bijna net zo divers als de vele verschillende regio’s in het land. In het algemeen is het in de zomer warm en mild, maar dit is wel afhankelijk van de plek waar je bent. Op sommige plekken kan het in de zomermaanden zelfs erg heet worden, terwijl het op diezelfde plek in het voorjaar zonder winterkleding vrijwel niet te doen is. Ook de hoeveelheid neerslag is sterk afhankelijk van de locatie.