Campings Alfsee

Wie gaat kamperen aan de Alfsee in Nedersaksen kiest bewust voor een ontspannen vakantie. Hier aan het meer met het prachtige zandstrand is het heerlijk toeven en veel kampeerders kiezen dan ook ieder jaar opnieuw voor een kampeervakantie op de camping in Alfsee.

Kamperen in Alfsee

Er is aan de Alfsee in West-Duitsland voldoende vertier te vinden voor jong en oud. Zo kun je tijdens je kampeervakantie prima wandelen of fietsen in het prachtige gebied, maar is het ook heerlijk om je in en om het meer te begeven. Je kunt hier tal van watersportactiviteiten beoefenen en ook op de camping in Alfsee zelf is meer dan voldoende te doen.

Campings Alfsee

De camping aan de Alfsee ligt direct aan het meer. Je kunt je dan ook gewoon vanuit je tent, camper, caravan of bungalow met de handdoek onder de arm naar het meer begeven voor een ontspannen dagje. Je hebt hier de mogelijkheid om een staanplaats te huren voor je eigen tent, caravan of camper, maar kunt eventueel ook een accommodatie huren op de camping in Alfsee. Zo is er voor ieder type kampeerder wel een camping te vinden die aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Vakantie aan de Alfsee

Het zal je niet verwonderen dat veel watersportliefhebbers de campings aan de Alfsee als een waar walhalla beschouwen. Je kunt hier watersportactiviteiten beoefenen als zeilen, surfen of waterskiën. Uiteraard loont het meer ook zeker voor een frisse duik na uren in het zonnetje op het zandstrand te hebben gelegen.

De natuur aan de Alfsee is prachtig en het is dan ook zeker aan te raden om mooie wandelingen of fietstochten uit te stippelen door de kampeerregio. Ontdek het veelzijdige Rieste en laat je verrassen door het natuurschoon wat hier te vinden is.

Liefhebbers van cultuur en historie mogen een bezoek aan steden als Osnabrück en Damme natuurlijk niet overslaan tijdens hun verblijf op de camping in Alfsee. Osnabrück heeft bijvoorbeeld een prachtig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Aanraders om te bezoeken in deze stad zijn onder meer het stadhuis, het marktplein en de Sint Peter dom. Bekijk alle belangrijke bezienswaardigheden in Osnabrück op de officiële website van de stad.

Damme is een plaats in de regio met een bijzonder rijke historie. Bezichtig bijvoorbeeld de eeuwenoude hunebedden die je hier zult vinden of bezoek het watermolen museum. Overigens is dit museum alleen op afspraak open. Wel even reserveren van tevoren dus!

Het mag intussen geen geheim meer zijn dat een kampeervakantie op de camping aan de Alfsee voldoende vertier biedt voor jong en oud en dat iedere vakantieganger die een vakantie boekt in deze kampeerregio kan rekenen op een heerlijke vakantie in Duitsland.

Meer informatie over Alfsee?